Yuri Landman opent tweede editie SuBmarine Festival

Een primeur tijdens SuBmarine Festival op zaterdag 22 juli! Yuri Landman, gitaarbouwer en geluidskunstenaar, bouwde drie nieuwe instrumenten bij iii Den Haag en hij zal ze voor het eerst gebruiken tijdens SuBmarine. Hij opent het festival om 17.00 uur met een experimentele improvisatievoordracht.

Instrumentenbouwer Yuri Landman ontwierp al talloze experimentele instrumenten voor bands als Sonic Youth, dEUS, Melt-Banana, Rhys Chatham, Ex-Easter Island Head, Half Japanese en Kaki King. Ook gaf hij meer dan 100 bouw-je-eigen-instrument workshops in Europa en de US. Daarnaast speelt hij in de band Bismuth. Check hieronder vast een voorproefje van zijn optreden tijdens SuBmarine.

Tijdens het jaarlijkse undergroundfestival SuBmarine staan zaterdag 22 juli maar liefst 35 acts verspreid over de vier podia van PIP. Geen enkel genre wordt geschuwd. Van grime van Noizboiz tot de acid en techno van Klankman, FreaktheMachine en BLAAM! tot psychedelische experimenten van Alkaloid en Sciant Lentement & dj Kris, agressieve gitaarmuziek van Bonne Aparte, trashpop van FOES en garagerock van het Amerikaanse BOYTOY en het Haagse Wet Boys.