fbpx

Wall of Fame van Bevrijdingsfestival Den Haag in stadhuis

Het Bevrijdingsfestival Den Haag, dat op vrijdag 5 mei haar tiende editie beleeft op het Malieveld, heeft in het Atrium van het Haagse stadhuis een heuse ‘Wall of Fame’ geplaatst.

In 2008 werd het eerste ‘5 Mei Festival’ gehouden op het Spuiplein. Inmiddels is het festival officieel omgedoopt tot Bevrijdingsfestival Den Haag en hoort het bij de veertien officiële bevrijdingsfestivals in ons land, te herkennen aan de landing van de helikopter met de Ambassadeurs van de Vrijheid. De eerste editie trok 18.000 bezoekers. Nu komen jaarlijks ruim 70.000 mensen naar het evenement.

Vanaf het eerste jaar vroeg de organisatie alle optredende artiesten om hun handtekening te zetten op de festivalposter. Op de expositie ‘Tien jaar Bevrijdingsfestival Den Haag’ hangen al deze gesigneerde posters voor het eerst bij elkaar. Inclusief honderdenhandtekeningen van acts als Thomas Berge, VanVelzen, Van Dik Hout, Jurk!, Moss, George Kooymans, Waylon, Fresku, Go Back To The Zoo, Blaudzun, Ali B, De Kraaien, Dio, Di-rect, Gers Pardoel, 2 Unlimited, Tim Akkerman, O’G3NE, Typhoon, Kensington, Jett Rebel, Broederliefde, Charly Lownoise & Mental Theo, Sunnery James & Ryan  Marciano, Kenny B, Álvaro Soler en Will and the People. De exposiutie is te bezoeken tot en met maandag 8 mei.

Expositie ‘Tien jaar Bevrijdingsfestival Den Haag’
Atrium stadhuis, ter hoogte van de Kavelwinkel. Spui 70.

Openingstijden:
maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur
donderdag van 07.00 tot 21.30 uur
zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur

Negen podia
Voor de tiende editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt flink uitgepakt. Nog nooit eerder was het programma zo groot als dit jaar, met maar liefst 84 verschillende optredens op 9 podia en andere optreedplekken. Naast het Hoofdpodium bestaat het festival dit jaar uit het Sena Performers Stage, het Free Stage in samenwerking met het Haags Pop Centrum en Musicon, het Haags Hiphop Centrum Podium, de All-4-Music Dance Area, het Plein van de Vrijheid Podium in samenwerking met Welkom Hier!, twee bussen vanaf het Vfonds Busplatform en een podium in de centrale hal van de Tweede Kamer waar op 5 mei een Open Dag wordt gehouden.

Hoofdacts
Slotact op het hoofdpodium is dit jaar de groep De Staat, één van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid die met een helikopter van festival naar festival worden gevlogen. Op het Sena Performers Stage sluit GLOWINTHEDARK af met een DJ set. Aandere bekende namen op het festival zijn Sabrina Starke, Tim Akkerman, Woezel & Pip, Re:Freshed Orchestra ft. Brainpower, Russkaja, Mr Polska, Andy Frasco & The U.N., Sevn Alias, Omar Munie en Diggy Dex.

Inhoudelijke activiteiten 
Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn er veel activiteiten rond de thematiek van 5 mei, zoals lezingen, debat, theater en cabaret. Uiteraard is er ook weer een grote festivalmarkt en zijn er kinderactiviteiten. 

Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt ook dit jaar voorafgegaan door de Haagse Vrijheidsweken met bijna vijftig activiteiten in DenHaag. De Haagse Vrijheidsweken gaan dinsdag 18 apriul van start. Hierover volgt later meer informatie.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Festivents en AT Events. Met dank aan gemeente Den Haag, Fonds 1818, Jupiler, Hilton The Hague, Haeghe Groep, Omroep West, Dunea, Sena, De Haagse Hogeschool, Den Haag FM, Cremers, Colorworks en het vfonds.

Meer informatie: www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl