fbpx

Vrijdag 29 september | Party Of The Grape + Maconics | HPC CAFÉ

Party Of The Grape is een live band en speelt stevige rockcovers afgewisseld met ballads en blues. Op eigen wijze worden nummers van Radiohead, Herman Brood, The Scene, Joe Bonamassa, Beth Hart, Beverly Jo Scott, Stevie Ray Vaughan en ZZ Top gespeeld maar ook ‘Gouwe Ouwe’ nummers van Jimmy Hendrix, The Who en The Rolling Stones worden niet geschuwd.

De 5-koppige rockcoverband Party Of The Grape liep elkaar tegen het lijf in het Haags Pop Centrum. Sommige fans beweren dat de stem van zangeres Joke Buitenhuis op die van Janis Joplin of Skin (Skunk Anansie) lijkt. Het gitaargeweld komt van de Duitse Andreas Lutz. Bassist Frank van Hanswijk zorgt samen met drummer Ed voor een gedegen basis. Wim van Grol, toetsenist, onttrekt Hammond, Wurlitzer, maar ook piano, strijkers en Mellotrongeluiden uit zijn Nord Electro.

Bij rock- en popcoverband Maconics kun je niet stil blijven staan. Op een enkele ballad na bestaat het repertoire vooral uit stevige rock zoals Green Day, The Killers, The Offspring, Linkin’Park en Foo Fighters, maar je hoort ook The Script, Editors en Franz Ferdinand. Voor zangeres Anneke is het podium vaak wat te klein, maar dan is een uitstapje naar de dansvloer geen probleem. Terwijl de ritmesectie (Danny op drums en Frans op de bas) lekker door dendert en Anton (gitaar) en Helmer (keyboards) de solo’ s en de begeleiding voor hun rekening nemen, maken ze van elk optreden een belevenis. Kijk ook maar even op YouTube!