vrijdag 20 april | The Getaway + Quackers| HPC CAFÉ

The Getaway is in augustus 2004 in het leve geroepen. Vier Vrienden die zochten naar een uitlaatklep en die vinden in het maken en spelen van opzwepende muziek. Een belangrijk doel van The Getaway is om zoveel mogelijk plezier te hebben. The Getaway probeert zichzelf zoveel mogelijk als één dynamisch geheel neer te zetten. Onze opvatting is dat het geheel belangrijker is dan de individuele kwaliteiten van de bandleden. Deze opvatting vormt dan ook de basis van de totstandkoming van de muziek en de live-actie. 

De muziekstijl van The Getaway is het best te vergelijken met de huidige punck/rock muziek die vooral in Amkerika tegenwoordig veel populariteit kent. De vierbandleden halen hun inspiratie onder andere uit de volgende bands: “No use for a name”, “Rage against the machine”, “Foo Fighters”, en “Bad Religion”. De band is ook geïnspireerd door de Rock ´Roll uit de jaren ´60 en ´70 (zoals Led Zeppelin). Dit is vooral in het nummer ´These Boots are made for walking´ (Cover van Nancy Sinatra) goed te horen waarbij de `oud´Rock ´n Roll samensmelt met de `tegenwoordige´punk / rock muziek. 

 

Quackers richt zich op het brengen van groove en geluk door een unieke stijl van live looping, met live instrumenten en drummachines. Deze solo-act, helemaal uit Australië, bracht zijn leven lang door met het verzamelen van inspiratie en het leren van een overvloed aan muzikale genres, van Jazz helemaal naar Techno om perfect een van de meest intrigerende livesets te orkestreren.