fbpx

Plein Open Goes Bazart

NIEUWS

Het Haagse festival dat wél doorging

Plein Open Goes Bazart Goes Paard van Troje

26/07/2015

Foto door Jan RijkZaterdag 25 juli zou het 20e Plein Open festival zijn op het Haagse Spuiplein, maar wegens de zomerstorm dreigde het festival volledig afgelast te worden. Gelukkig besloot de organisator Haags Pop Centrum donderdag al het festival volledig te verplaatsen naar de Haagse Poptempel Paard van Troje. Na een telefoontje twijfelde de directie van het Paard geen moment en ontving het Plein Open Goes Bazart festival, ondanks de zomerstop, met open armen.

De verhuizing naar Paard van Troje bleek achteraf een goede keuze. Alle Haagse festivals en festivals in de regio werden afgelast door het heftige weer. Alleen het Plein Open Goes Bazart festival ging wel door in de Grote Zaal en Kleine Zaal van Paard van Troje. Ook wisten vanaf het begin al een goede hoeveelheid bezoekers de storm te trotseren en te genieten van alle livemuziek op het festival. Over de dag verspreidt waren er meer dan 1100 mensen die ondanks de het slechte weer, het stilstaand trein- en tramverkeer en de afgesloten snelwegen, toch het festival wisten te vinden.

Plein Open was voor het jubileum jaar omgedoopt tot ‘Plein Open Goes Bazart’ en koos daarmee voor een volledig alternatieve programmering. Van Gitaar-Noise tot Psychedelische instrumentale acts en van Glitch-hop tot Garage-Punk. Zolang het niet op de Haagse mainstream festivals past, kan het wel terecht bij Plein Open Goes Bazart.

Plein Open Goes Bazart bevatte alles wat men van een alternatief festival mag verwachten: hard, interessant en speciaal. Bijzondere momenten waren er volop, zoals de dromerige, maar prachtige show van Monomyth. en de eigenzinnige live-electro act Alkaloid. Rats On Rafts zorgde voor een spetterende Garage-Punk show. Ook was er ruimte voor het echt harde muzikaal geweld van Skellot en Mary Fields.

Bekijk hier het sfeerverslag dat 3voor12 Den Haag maakte. Foto door Jan Rijk.

Plein Open Goes Bazart Goes Paard van Troje

Plein Open Goes Bazart verplaatst naar Paard van Troje vanwege slechte weersverwachting

Den Haag, 23-07-2015

Het Haagse festival Plein Open Goes Bazart dat plaatsvindt op zaterdag 25 juli 2015 wordt vanwege de zeer slechte weersvoorspellingen verplaatst van het Spuiplein naar Paard van Troje. De voorspelling van de diverse weercentrales dat er zeer zware windstoten en regenbuien worden verwacht heeft de organisatie doen besluiten vanwege de veiligheid het festival te verplaatsen.

Paard van Troje was zeer snel, ondanks hun zomerstop, bereid de deuren van de grote zaal en de kleine zaal te openen voor Plein Open Goes Bazart. Voor de organisatie, het Haags Pop Centrum, een fijne bevestiging dat de samenwerking in de Haagse popscene dik in orde is. Het programma zal twee uur later beginnen, zodat de eerste act om 15.00 uur begint in plaats van 13.00 uur. De Haagse gitaarband Monomyth zal rond 23.45 uur het festival afsluiten.

Paard van Troje zal worden omgetoverd tot een volwaardig festivalterrein waar naast de geprogrammeerde acts ook de festivalcatering van Junkfood voor de bezoekers beschikbaar zal zijn.

In de grote zaal zal het accent liggen op alternatieve gitaarbands met acts als Rats On Rafts, Nisse Bodil en Iconoclast. In de kleine zaal zal het antilounge-label het programma verzorgen met Haagse elektronische acts zoals Alkaloid, Ghost Kwini en Bimbo Electrico. Plein Open Goes Bazart Goes Paard zal tot 01.00 uur duren. De geplande afterparty in het Paardcafé met de inmiddels legendarische Haagse electro grootheid Mr Pauli zal het festival om 01.00 uur afsluiten.

Plein Open Goes Bazart Goes Paard van Troje is een samenwerking tussen het Haags Pop Centrum, Bazart, anitlounge en met Paard van Troje. De gehele line-up en tijden zijn te vinden op: www.bazart.nu/plein-open-goes-bazart

Plein Open Goes Bazart verplaatst naar het Paard van Troje vanwege slechte weersverwachting

Den Haag, 23-07-2015

Het Haagse festival Plein Open Goes Bazart dat plaats vindt op zaterdag 25 juli wordt vanwege de zeer slechte weersvoorspellingen verplaatst van het Spuiplein naar het Paard van Troje.
De voorspelling van de diverse weercentrales dat er zeer zware windstoten worden verwacht met regenbuien heeft de organisatie doen besluiten vanwege de veiligheid het festival te verplaatsen.

Het Paard van Troje was zeer snel, ondanks hun zomerstop, bereid de deuren van de Grote en Kleine zaal te openen voor Plein Open Goes Bazart. Voor de organisatie, het Haags Pop Centrum een fijne bevestiging dat de samenwerking in de Haagse popscene dik in orde is. Het programma zal twee uur naar voren worden verplaatst zodat de eerste act om 15.00 uur begint in plaats van 14:00 uur. De Haagse gitaarband Monomyth zal rond 23.45 het festival afsluiten.

Het Paard van Troje zal worden omgetoverd tot een volwaardig festivalterrein waar naast de geprogrammeerde acts de festival catering van Junkfood voor de bezoekers beschikbaar zal zijn.

In de Grote Zaal zal het accent liggen op alternatieve gitaaracts met acts als Rats On Rafts , Nisse Bodil en Iconoclast. In de Kleine Zaal zal het Antilounge label het programma verzorgen met onbekende maar ook bekendere Haagse elektronische acts zoals Alkaloid , Ghost Kwini en Bimbo Electrico. Plein Open Goes Bazart Goes Paard zal tot 01.00 uur duren. De geplande afterparty in het Paardcafé met de inmiddels legendarische Haagse electro grootheid Mr Pauli zal het festival rond 03.00 uur afsluiten.

 

Zaterdag 25 juli staat het Haagse Spuiplein in teken van Plein Open Goes Bazart festival

Den Haag, 14/07/2015

Perfecte combinatie van vernieuwende popmuziek en avant garde comfort food. Met een afsluitende afterparty in het Paardcafé.

Vorige maand maakte de organisator van Plein Open goes Bazart, het Haags Pop Centrum en Stichting Bazart, de volledige line-up bekend. Hèt Haagse popfestival voor alternatieve muziek presenteert een breed scala aan opkomende en relatief onbekende bands en acts op de Bazart Stage en de Antilounge Stage.

Aangevuld met een aantal bekendere bands zoals de stevige garagewave punkband Rats On Rafts, inmiddels bekend van Down The Rabbit Hole- en het Best Kept Secret festival, en de Haagse trots, de psychedelische rockband Monomyth. Deze band toert inmiddels intensief in het buitenland. De dag voor Plein Open speelt de band op het Krach Am Bach festival in Deelen te Duitsland. De presentatie van Plein Open Goed Bazart is in handen van de bekende Haagse dichter en organisator van Puur Gelul, Boozy de Kok.

Afterparty
Een goede traditie van Plein Open is de afterparty. Dit keer staat de bekende Haagse electro act Mr. Pauli op het programma met een liveset. DJ GIANNI draait spannende psychedelische tracks tot in de late uurtje. De entree voor de afterparty is net als het festival gratis.

Food & Drinks
Naast genieten van alternatieve muziek, kan de festivalbezoeker bij de Plein Open Food & Drinks stand terecht voor vers bereid eten uit de alternatieve keuken en diverse dranken. Deze unieke catering wordt verzorgt door twee jonge opkomende Haagse horecabedrijven. Het nieuwe concept “JunkFood” verkoopt ‘avant-garde comfort food’, verrassende en vooral ook heerlijke gerechten bereid met producten van de Vegetarische Slager. Bij de opkomende Haagse bierbrouwer Kompaan kun je het lekkerste lokale bier verkrijgen. Een perfecte combinatie van spannende popmuziek en perfect en vernieuwend eten en drinken uit hometown Den Haag.

Plein Open Goes Bazart vindt plaats op zaterdag 25 juli 2015 op het Spuiplein, Den Haag. Het festival is gratis toegankelijk en start om 13:00 uur. Kijk voor het complete programma en meer informatie op de website: www.bazart.nu/plein-open-goes-bazart

Tijdschema
Bazart Stage  
13:00 – 13:30 Skellot
14:00 – 14:30 Droppings
15:00 – 15:30 Nisse Bodil
16:00 – 16:45 Rats On Rafts
17:15 – 17:45 Mary Fields
18:15 – 18:45 Iconoclast
19:15 – 19:55 The Blues Junkies
20:25 – 21:05 The Dawn Patrol
21:45 – 22:45 Monomyth

Antilounge Stage
13:30 – 14:00 Kazil
14:30 – 15:00 Nour
15:30 – 16:00 Raw Bros
16:45 – 17:15 Ghost Kwini
17:45 – 18:15 Piouxsie
18:45 – 19:15 Sumi
19:55 – 20:25 Alkaloid
21:05 – 21:45 Bimbo Electrico

Afterparty met Mr. Pauli en DJ GIANNI, van af 23.30, Paardcafé aan de Prinsegracht.

Plein Open komt terug als Plein Open Goes Bazart

Den Haag, 12 juni 2015

po goes bazartNa een jaar afwezigheid komt het festival Plein Open terug op zaterdag 25 juli in een nieuwe vorm ‘Plein Open Goes Bazart’ en zal net zoals voorgaande edities plaatsvinden op het Spuiplein in het centrum van Den Haag. Tijdens de 20e editie krijgt het festival een behoorlijke Bazart Presents make-over en zal de focus liggen op de underground en alternatieve muziek genres, met een mix van zowel alternatief elektronische, als alternatieve gitaarbands.

Maandag 15 juni wordt tussen 21:00 en 23:00 tijdens Stork on Air op Den Haag FM het volledige programma bekend gemaakt.

Den Haag, 9 april 2014

Dit jaar geen nieuwe editie Plein Open

pleinopenbericht_fotoHaags popfestival vindt wegens bouwwerkzaamheden niet plaats in 2014

Het Haagse popfestival Plein Open vindt dit jaar niet plaats wegens geplande bouwwerkzaamheden op en rondom het Spuiplein, waar het festival al jaren georganiseerd wordt. Deze werkzaamheden staan gepland vanaf deze maand en het is organisator Haags Pop Centrum (HPC) niet gelukt om een andere geschikte locatie te vinden voor het festival. Plein Open zou in 2014 voor de 20e keer georganiseerd worden.

Het festival Plein Open vond in 1995 voor het eerst plaats als samenvoeging van festivals Pleinpop en Open Dak Festival. Al vanaf de eerste editie neemt het festival de rol van talentontdekker op zich. Het presenteren van nieuw, opkomend Haags poptalent was dan ook een van de voornaamste doelen van het festival. Veel later doorgebroken Haagse acts doen hun eerste festivalervaring op tijdens Plein Open. Door de jaren hebben zijn er veel interessante acts gepresenteerd, zoals Burma Shave, Dyzack, Hallo Venray, Bombay Show Pig, Splendid, Kern Koppen, FilosofischeStilte, The Deaf, GΔRTMΔLEN, De Kraaien, Ed Struijlaart, Legowelt, Monomyth en Mala Vita. Vorig jaar nog deed de Haagse band Taymir haar allereerste festivalshow tijdens Plein Open. Dit jaar staat de band op de allergrootste festivals van Nederland waaronder Zwarte Cross en Pinkpop en hebben internationale deals getekend bij The Agency Group (UK) en Kosher MGMT (USA).

HPC-directeur Rob Vondracek kijkt tevreden terug op negentien mooie edities van het festival: “Het allereerste festival optreden van Dyzack in 1995 en een bomvol Spuiplein met Burma Shave in 1996 waren echte Haagse hoogtepunten voor mij, toen ik het festival zelf organiseerde. Daarnaast was het optreden van Pete Philly & Perquisite in 2009 op een afgeladen Spuiplein onvergetelijk”. Organisator Gideon Rozendaal kijkt met grote trots terug op een zeer geslaagde voorlopig laatste editie: “Het is mooi om te zien hoe groot het aanbod van nieuw Haags talent elk jaar weer is, zo ook vorig jaar toen we het eerste festival waren dat Taymir en Friends of the Family had staan. Wat Plein Open ook bijzonder maakte is de aandacht voor de Haagse underground scene met het podium op de Turfmarkt.” Of Plein Open in 2015 terug zal keren op de Haagse festivalkalender is nog niet bekend.

De functie van Plein Open als talentontdekker gaat echter niet helemaal verloren nu het festival dit jaar niet doorgaat. Het Haags Pop Centrum is namelijk een samenwerking aangegaan met de  PopHotSpot. Het gaat hier om het SNIESTER festival, waarbij het het HPC het Haagse programma verzorgt. Meer informatie over dit festival vind je hier.

21-7-2013

19e editie van het Plein Open festival trekt ruim 5.000 bezoekers

De 19e editie van het Haagse Plein Open festival is uitermate succesvol en zonder incidenten verlopen. Ruim 5.000 bezoekers bezochten het popfestival dat plaatsvond op het Spuiplein en de Turfmarkt in het centrum van Den Haag. Op het zonovergoten Haagse plein konden de vele popliefhebbers en het passerende publiek genieten van relatief onbekende maar ook bekendere acts uit de Haagse regio.

Op het hoofdpodium op het Spuiplein kwamen veel mensen kijken en luisteren naar optredens van de, inmiddels Haagse, hardrockband Vanderbuyst en de jonge Haagse belofte Taymir.  De inmiddels internationaal bekende band Bombay Show Pig verzorgde een enerverend optreden. De Balkan georiënteerde band Mala Vita, met Urban Dance Squad drummer Michel Schoots als nieuw bandlid, zorgden voor een spectaculaire afsluiting met een volop dansend publiek op het Spuiplein.

Publiektrekkers op het undergroundpodium op de Turfmarkt waren onder meer de hardcorepunkband Subrockers, de psychopunkband Iconoclast en de experimentele band Stargazer.

Naast de meer dan 20 acts op de buitenpodia waren er kinderactiviteiten en een druk bezochte festivalmarkt. Na het buitengedeelte ging het festival door op diverse binnenlocaties in het Haagse centrum onder de naam Plein Binnen.Tot in de kleine uren kon het publiek onder meer genieten van de funkband Sasja and the Sharp Five en de Haagse Nederpopband Andere Koek! in Muziekcafé Pavlov. De afterparty werd verzorgd door het opkomende Haagse dancecollectief Dagga Dagga.

17-7-2013

Optreden UnseeN PerceptioN gecanceled

Vanwege een gewonde drummer heeft de Haagse metalband UnseeN PerceptioN het optreden op the Underground Stage tijdens Plein Open aanstaande zaterdag moeten afzeggen. De organisatie heeft echter wel een mooie vervanger gevonden; ReSolve. De band speelt een mix van van progressieve rock en metal met als belangrijkste invloeden Dream Theater, Symphony X, Opeth, Porcupine Tree, Riverside en Ayreon. ReSolce speelt om 19.00 uur op de Turfmarkt.

4-7-2013

3voor12 Den Haag sessiepodium op Plein Open en compleet tijdschema

Het videoteam van 3voor12 Den Haag trekt er regelmatig op uit om (semi-) akoestische sessies met artiesten op te nemen op verschillende locaties. Zo werden er eerder al sessies opgenomen met lokale, nationale en internationale artiesten op het Life I Live Festival, Walk the Line, ZOMERfestival Delft en Parkpop. In navolging van de sessie met Atlantic Attraction op Plein Open vorig jaar, pakt 3voor12 Den Haag dit jaar flink uit met maar liefst vier acts op het 3voor12 Den Haag sessiepodium bij Pavlov (Spui 173, tegenover het Spuiplein). Piñata, Vanderbuyst, Taymir en Jon Tarifa zullen elk een semi-akoestische sessie verzorgen. De sessies duren elk 20 minuten en gaan van start vanaf 13.30 uur.

Tijdschema sessiepodium

13.30 – 13.50 uur Piñata
14.30 – 14.50 uur Vanderbuyst
15.30 – 15.50 uur Taymir
16.30 – 16.50 uur Jon Tarifa

Plein Open staat bekend om het programmeren van een breed scala aan muziekstijlen. Zo kom je niet alleen indierock, britpop, hiphop, jazzpop, ska/reggae, psychedelische bluesrock, stevige hardrock, stonerrock, folkpop en balkan tegen op Plein Open, maar ook live drum ’n bass, dubstep, wave, electro, techno, punkrock, drones en deathmetal. De Mainstage is te vinden op het Spuiplein, het undergroundprogramma, samengesteld in samenwerking met Bazart, vind je op de vertrouwde plek aan de Turfmarkt

Tijdschema Plein Open Spuiplein

13:00 – 13:30     Friends of the Family
14:00 – 14:30     DiTCH
15:00 – 15:30     Piñata
15:55 – 16:35     Vanderbuyst
17:00 – 17:30     Taymir
18:00 – 18:30     DropmiX
19:00 – 19:30     Jon Tarifa
20:00 – 20:30     The Gypsy Liars
20:55 – 21:35     Bombay Show Pig
22:00 – 22:50     Mala Vita

Tijdschema Plein Open Turfmarkt

13:30 – 14:00     Agga Terror Squad
14:30 – 15:00     Lifeless Past
15:30 – 16:00     Lukas Amer
16:30 – 17:00     Iconoclast
17:30 – 18:00     tomlaan
18:30 – 19:00     Stargazer
19:30 – 20:00     ReSolve
20:30 – 21:00     GArtmAlen
21:30 – 22:10     SubRockers

Tijdschema Plein Binnen

Paardcafé
23:00 – 04:00     Dagga Dagga Special
Pavlov
23:15 – 00:00     Sascha & The Sharp 5
00:30 – 01:15     Andere Koek!
Filmhuis
00:00 – 00:30     DocuConcert 27.

27-6-2013

Plein Open licht uit: Plein Binnen

Plein Open is niet compleet zonder Plein Binnen. Het binnenfestival zal dit jaar in de Pavlov, Filmhuis Den Haag en in het Paardcafé plaatsvinden. Voor de echte diehards die er geen genoeg van kunnen krijgen, zullen verschillende artiesten optreden vanaf 23.00 uur tot in de late avonduren. Plein Binnen begint vanaf 23.00 uur. De volgende acts treden op tijdens Plein Binnen: Sascha & the Sharp 5, Andere Koek!, DocuConcert 27 en Dagga Dagga Special.

Het wordt dansen en swingen in de Pavlov. Funkjazzformatie Sascha & the Sharp 5 en skaband Andere Koek! zullen daar een optreden verzorgen. Sascha & the Sharp 5 heeft begin deze maand hun gelijknamige debuut-cd uitgebracht. Alles over deze band is samen te vatten met de uitspraak van Sascha van Loenen: “Ik ben deze band begonnen omdat ik de ballen terug in de jazz wil gooien. Mijn visie met deze band is: als we spelen, moet iedereen uit zijn dak gaan!” Andere Koek! is een achtkoppige ska/punk-formatie uit Delft en timmert al sinds eind 2007 aan de weg In 2010 stond de band zelfs in de finale van de Make More Music bandwedstrijd in de Melkweg. Hun muziek kan tegenwoordig omschreven worden als “Oerhollandse wereldmuziek met een vuig randje”.

In het Filmhuis vindt dit jaar een bijzonder project plaats. ‘27‘ is een DocuConcert over de leeftijd 27. Robert Johnson, Brian Jones, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse stierven allemaal op 27 jarige leeftijd. Wat gaat er om in het hoofd van 27-jarigen? Theatermaker Robbert Klein gaat met zijn voorstelling op zoek naar antwoorden op deze vraag. Hij brengt met zijn band een ode aan de zogeheten ‘27 Club’. De documentaire portretten van Eline Schellenkens laten een kwetsbaar beeld zien van 27’ers die vertellen over hun verleden, hoe ze nu in het leven staan en over de toekomst. Wat zijn hun dromen? Waar twijfelen ze over en voor welke keuzes staan ze?

Dagga Dagga Special in het Paardcafé gaat door tot in de late uurtjes. Dagga Dagga is een DJ crew van 2 vrienden, gebonden door een muzikale liefde: World Ghetto Beats. Op onder andere Loos, Rauw, Rewire, Shoot Me en State-X hebben ze dak er al af gedraaid. De twee heren hebben ook een eigen World Ghetto Beats nacht en ze zijn de presentatoren van een twee-wekelijkse radioshow, Radio Tonka genaamd. Tijdens deze Dagga Dagga Special zullen verschillende artiesten die overdag al op Plein Open hebben opgetreden hun opwachting maken. Benieuwd wie deze special guests zijn? Kom dan vooral een kijkje nemen in het Paardcafé.

20-6-2013

Plein Open licht uit: Bazart presents undergroundstage

De leden van SubRockers speelden eerder in bands als Antidote, Disturbance en I-Reject. Eind april bracht de band haar gelijknamige album uit op het label Rebellion Records en presenteerde deze in café De Vinger. G∆RTM∆LEN is het nieuwste project van dj/producer Maarten Epskamp (aka. Klankman) en vocaliste/audiovisueel kunstenares Jessie Hoefnagel. Met de release van de track ‘YesYes’ op het Haagse label Antilounge in maart 2013 is het duo klaar om de weg te vinden naar een breed publiek. Een ander bijzonder project is Stargazer. Dit is de naam waaronder de drones van Trapper en de ‘kruitrock’ van Slyder samen kwamen op State-X New Forms 2012 in het Paard van Troje Den Haag.

UnseeN PerceptioN, dè deathmetal band van Den Haag op dit moment. Het vijftal heeft zich voorgenomen de komende tijd veel te spelen om zo door het hele land erkenning te krijgen. Ze zijn goed op weg, eind deze maand staan ze zelfs op Parkpop. DJ en producer tomlaan bracht in oktober 2012 zijn debuutalbum ‘Bangers & Ash’ uit. Tomlaan is ook zeker geen onbekende van het undergroundlabel Antilounge. Lifeless Past bestaat uit een duo met onder andere zanger/gitarist Satori van Pattern Cutoff. De band put uit de rijke post-punk en new wave archieven en laat de underground van de jaren tachtig herleven.

Iconoclast is ontstaan uit Mollesters, opgericht in 1976, bekend van het nummer ‘Plastic’. De mannen van Den Haags oudste en meest legendarische punkband zijn weer bij elkaar gekomen na opnames van de Punk’s Not Deaf verzamel LP. Agga Terror Squad aka A.T.S. rapt op de beats van Filosofische Stilte en Wardtinni. Binnenkort komt de funk’eske hiphop crew met een nieuwe EP ‘Straatego’ genaamd. . Lukas Amer is begonnen als gitarist in de band Los Dedos die in 2010 op Lowlands heeft gespeeld. Nu is hij solo en produceert een dikke mix van techno, tech house en dubstep. De Haagse dj/producer Tech Chic Design is ooit begonnen als metalgitarist maar in 2008 overgestapt op de elektronische muziek. De man achter dit ambitieuze project is Anduo Lucia. Onder de naam GRINteck rolt hij ook de drum ’n bass in, maar als Tech Chic Design stapt hij over op electro.

14-6-2013

Plein Open licht uit: programma mainstage

Balkanformatie Mala Vita speelde al op vele locaties en festivals. Festivals zoals het Exit Festival in Novi Sad, het Sziget Festival in Boedapest en al drie keer op het Lowlands Festival! De band werkt op dit moment aan een nieuw album dat dit jaar nog wordt uitgebracht. Met Bombay Show Pig is Nederland een goeie indieband rijker. Met hun debuut LP ‘Vulture/Provider’, opgenomen in de Kytopia, en tours door o.a. Frankrijk en Duitsland en showcases in Engeland en Amerika is deze band inmiddels een gevestigde naam. Geformeerd op de Herman Brood Academie in 2012 bestaat de psychedelische rockband The Gypsy Liars nog maar kort. De uitspraak van 3voor12 Den Haag “Deze band kan zo Jacco Gardner achterna met door te breken in de rest van de wereld” kunnen ze mooi in hun zak steken.

Bekend van de Haagse hiphopformaties L4 en NuClear Family, begint nu ook de solo-loopbaan van Jon Tarifa zijn vruchten af te werpen. Zo won hij vorig jaar de Road To Parkpop-wedstrijd en is zijn solo album ‘Free to Be’ uitgekomen. Jon Tarifa’s ster is rijzende. Piñata heeft een metamorfose ondergaan, ze hebben nieuw materiaal geschreven en hebben een nieuwe bandformatie. Met een tweede tour naar Frankrijk en een paar festivals in de planning is Piñata weer klaar voor de zomer!

Met Taymir staat er nog een nieuwe Haags band op de planken bij Plein Open. Met leden van o.a. All Missing Pieces, Moore en The Consolers is deze band zeker het ontdekken waard. Na jaren als ‘Kyuss’ band bestempeld te zijn, komt DiTCH met eigen materiaal. En hoe! Juni dit jaar komt hun debuut album uit genaamd ‘Boca do Inferno’.

2012 was een druk jaar voor Vanderbuyst. De band verzorgde de support voor Thin Lizzy en Judas Priest in Nederland. In Frankrijk deelde ze het hoofdpodium met Ozzy Osbourne en Mötley Crüe op Hellfest. Ook kwam hun album Flying Dutchmen uit. In 2013 beuken ze onverstoord verder. In juni zijn de mannen zelfs uitgenodigd op het Hanggai Festival in Beijing te komen spelen! Friends of the Family is lekker aan de weg aan het timmeren met optredens in de SuperMarkt, Rotown en het Bevrijdingsfestival Den Haag. Hun geheim: een hechte vriendengroep met veel vaste fans. En hun heerlijke folk/popmuziek natuurlijk! Last but not least: DropmiX. Deze live drum ’n bass act is een band zoals je ze niet veel tegenkomt in de hedendaagse muziekscene. Met alle elektronische muzikale mogelijkheden van nu, gecombineerd met het maken van muziek door gebruik van instrumenten, onderscheiden ze zich van de rest.

25-5-2013

Plein Open festival presenteert sterk Haags programma

Afgelopen zaterdag maakte de organisatie van Plein Open het volledige programma bekend tijdens Club 3voor12 Den Haag in het Paardcafé. Plein Open is bij haar roots gebleven en is weer voor een volledig Haags programma gegaan. Na een demo oproep werd er massaal gereageerd door de Haagse bands. Plein Open wordt zoals Plein Open moet zijn, met een main stage op het Spuiplein en de underground stage op de Turfmarkt. Ook de afterparty’s onder de noemer ‘Plein Binnen’ zijn niet meer weg te denken en vinden dit jaar plaats op de locaties Pavlov, Filmhuis Den Haag en Paardcafé. Plein Open is gratis toegankelijk en vindt plaats zaterdag 20 juli 2013 vanaf 13.00 uur.

De organisatie is trots op het vele talent wat rondloopt in Den Haag en heeft daar een goede selectie uit kunnen maken wat resulteert in een zeer gevarieerd programma. Project Coördinator Gideon Rozendaal is zeer content: “Het is mooi om te zien hoe groot het aanbod van nieuw Haags talent elk jaar is. Ook dit jaar weer. We verwachten veel van aanstormende acts als Taymir, Friends of the Family en The Gypsy Liars en wat te denken van een band als Piñata dat in no time een gevestigde naam is geworden in de Haagse scene. Ook zijn we erg blij dat we Mala Vita, Bombay Show Pig en Vanderbuyst als grote namen mogen verwelkomen en dat de underground scene weer een prominente plek heeft binnen onze programmering. Eigenlijk zijn we gewoon trots op alle namen die op de bill staan.”

Het programma op de main stage op het Spuiplein:

Mala Vita, Bombay Show Pig, The Gypsy Liars, Jon Tarifa, Piñata, Taymir, Vanderbuyst, Friends of the Family, DiTCH en DropmiX

Het programma op de underground stage op de Turfmarkt:

SubRockers, Iconoclast, GΔrtmΔlen, Stargazer, UnseeN PerceptioN, tomlaan, Lifeless Past, Agga Terror Squad, Lukas Amer en Tech Chic Design.

Op Plein Binnen spelen in Pavlov Sascha & the Sharp 5 en Andere Koek! en in het Filmhuis Den Haag vindt het DocuConcert 27 plaats. Het festival wordt afgesloten met een zinderende afterparty in het Paardcafe met Dagga Dagga Special.

16-5-2013

Programma Plein Open bekend op Club 3voor12 Den Haag

Na de jubileumeditie in maart vindt op zaterdag 25 mei alweer de 31e editie van Club 3voor12 Den Haag plaats. In het Paardcafé aan de Prinsegracht in Den Haag staan dan optredens van Taymir, Nosoyo, Friends of the Family en Valerie Branoux op het programma. Als klap op de vuurpijl wordt tijdens de clubavond ook het volledige programma van het festival Plein Open bekend gemaakt, dat dit jaar op zaterdag 20 juli plaats zal vinden. Club 3voor12 Den Haag begint stipt om 20.00 uur en de entree is zoals altijd gratis.

De avond wordt geopend door de Haagse singer-songwriter Valerie Branoux. De muziek van Valerie is geïnspireerd door artiesten als Jeff Buckley, Feist, Fleetwood Mac, Agnes Obel en Joan as Police Woman. Eerder stond zij onder andere al in het voorprogramma van Mister and Mississippi. Friends of the Family is een van de hotste acts van het moment. De band duikt overal op, zoals onlangs nog op het Bevrijdingsfestival Den Haag. De banjo’s, akoestische gitaren, mandolines en zelfs Ierse low whistles vliegen je om de oren bij dit indiefolkcollectief dat qua vergelijkingen nog het meest in de buurt komt bij Mumford & Sons.

Nosoyo is een Haags/Amsterdams zestal dat elkaar leert kennen op het Conservatorium van Amsterdam met onder andere voormalig Pitch Blond-drummer Joost le Feber in de gelederen. De band maakt dromerige alternatieve pop, zoals ook te horen op debuutalbum ‘Just Before The Faint’. Afsluiter van Club 3voor12 Den Haag is Taymir. De energieke indierockband, met oud-leden van The Consolers, Moore en All Missing Pieces, maakte al meteen indruk in de SuperMarkt tijdens het eerste optreden in Den Haag. De muziek valt in het rijtje van Arctic Monkeys, The Kinks en The Thrills.

Tijdschema
19.30 uur zaal open
20.00 uur Valerie Branoux
21.00 uur Friends of the Family
22.10 uur Nosoyo
23.20 uur Taymir
00.00 uur eind

7-5-2013

Programma rond

Het programma is zo goed als rond! Dat betekende ook helaas dat we een flink aantal bands moesten mededelen dat ze niet geselecteerd zijn. We willen toch nog een keer iedere band bedanken voor hun aanmelding! Hopelijk tot ziens zaterdag 20 juli op het Spuiplein!

Hou ook onze Facebook in de gaten voor het laatste nieuws omtrent het programma!

30-3-2013

147 inschrijvingen voor Plein Open!

De inschrijvingen voor Plein Open 2013 zijn gesloten. Maar liefst 147 bands hebben zich aangemeld voor het festival! Bands die zich hebben ingeschreven krijgen in april bericht of ze mogen spelen. Hou ook onze Facebook in de gaten voor het laatste nieuws!

Plein Open 2013 op zoek naar Haags talent

Het Plein Open festival is weer op zoek naar acts/bands uit de regio Haaglanden! Wil je spelen op het grote podium op het Spuiplein of ga je voor het undergroundpodium op de Turfmarkt? Staat zaterdag 20 juli nog open in de agenda? Geef je op!

Het festival, georganiseerd door het Haags Pop Centrum, kent een lange geschiedenis. Het is dit jaar alweer de negentiende editie. Vorig jaar reageerden maar liefst 94 acts/bands op de oproep. De belangrijkste doelstelling van Plein Open blijft het ontdekken en stimuleren van opkomend talent. Als je de geschiedenis bekijkt dan bewijst Plein Open elk jaar dat Den Haag een talentenstad is voor popmuziek. Zo stonden eerder acts als Splendid, Suburbs, Kern Koppen, The Deaf, So What, Pop Up Animal Kids, All Missing Pieces, Bombay Show Pig, Seven, Dyzack, Burma Shave, Hallo Venray, Qrio, Klopje Popje, Smutfish, 2562, Woot, Handsome Poets en De Kraaien in een vroeg stadium van hun carrière op Plein Open. Wil jij spelen op Plein Open 2013? Klik hier voor het online demoformulier en geef je op voor 29 maart 2012!

______________________________________________________________________________________________

PROGRAMMA

PROGRAMMA

PROGRAMMA

[youtube]http://youtu.be/xLl6cNspWb8[/youtube]

TIJDSCHEMA

TIJDSCHEMA

Tijdschema uitprinten? Klik op de link hieronder!
Tijdschema Plein Open 2013.pdf

Tijdschema sessiepodium

13.30 – 13.50 uur Piñata
14.30 – 14.50 uur Vanderbuyst
15.30 – 15.50 uur Taymir
16.30 – 16.50 uur Jon Tarifa

Tijdschema Plein Open Spuiplein

13:00 – 13:30     Friends of the Family
14:00 – 14:30     DiTCH
15:00 – 15:30     Piñata
15:55 – 16:35     Vanderbuyst
17:00 – 17:30     Taymir
18:00 – 18:30     DropmiX
19:00 – 19:30     Jon Tarifa
20:00 – 20:30     The Gypsy Liars
20:55 – 21:35     Bombay Show Pig
22:00 – 22:50     Mala Vita

Tijdschema Plein Open Turfmarkt

13:30 – 14:00     Agga Terror Squad
14:30 – 15:00     Lifeless Past
15:30 – 16:00     Lukas Amer
16:30 – 17:00     Iconoclast
17:30 – 18:00     tomlaan
18:30 – 19:00     Stargazer
19:30 – 20:00     ReSolve
20:30 – 21:00     GArtmAlen
21:30 – 22:10     SubRockers

Tijdschema Plein Binnen

Paardcafé
23:00 – 04:00     Dagga Dagga Special

Pavlov
23:15 – 00:00     Sascha & The Sharp 5
00:30 – 01:15     Andere Koek!

Filmhuis
00:00 – 00:40     DocuConcert 27.

______________________________________________________________________________________________

PROGRAMMA

FESTIVALMARKT

FESTIVALMARKT

Bij elk muziekfestival hoort natuurlijk ook een festivalmarkt. Breng een bezoekje aan de festivalmarkt voor een overheerlijke warme hap, de broodnodige zonnebril of andere leuke gadgets. Voor de kids zullen er weer springkussens en diverse andere spelletjes aanwezig zijn!

Info voor de marktstandhouders:

Meld je hier aan via het inschrijfformulier en we nemen ze snel mogelijk contact met u op!

______________________________________________________________________________________________

PROGRAMMA

VEILIGHEID

SCHOON EN VEILIG

EHBO
Een ongelukje zit in een klein hoekje! Om de veiligheid op het festival te bewaren zal Randstad EHBO aanwezig zijn met een EHBO-post. Deze is te vinden tegenover de hoofdingang van het stadshuis.

WC’s
Op het Spuiplein zijn ook de nodige sanitaire voorzieningen te vinden. Er zullen zowel heren- als damestoiletten aanwezig zijn. Deze zijn te vinden naast de grote trap en zijn gratis te gebruiken! Tevens een verzoek voor afval zoveel mogelijk gebruik te maken van de aanwezige afvalbakken.

Plein Open crew
Heb je vragen of opmerkingen? Loop dan naar een Plein Open medewerker in een zwart HPC shirt of meld het bij het meldpunt! Ook kun je iemand aanspreken van DSH Security, te herkennen aan het V-tje.

Zo houden we het samen gezellig en kunnen we het vetste stadsfestival van Den Haag nog vele jaren voortzetten!

______________________________________________________________________________________________

PROGRAMMA

INFO

Op zaterdag 20 juli vindt alweer de 19e editie plaats van het Plein Open festival. Dit gratis festival vindt plaats in het centrum van Den Haag en is hèt openlucht popfestival voor Haags en regionaal talent. Het is het moment om aanstormend Haags talent en de nieuwste trends en stromingen in de Haagse popscene te ontdekken.

Het festival bestaat uit twee podia, de mainstage op het Spuiplein en de undergroundstage op de Turfmarkt. De festivalmarkt en terrassen verbinden de twee podia met elkaar en er zijn kinderactiviteiten. ‘s Avonds gaat het festival door als “Plein Binnen” op diverse binnen locaties rondom het Spuiplein en in de Haagse binnenstad.

Als je de geschiedenis bekijkt dan bewijst Plein Open elk jaar dat Den Haag een talentenstad is voor popmuziek. Verschillende bands en acts, die nu landelijke bekendheid genieten, hebben eerder als talentvolle artiesten op Plein Open opgetreden. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Hallo Venray, Splendid, Kern Koppen, The Deaf, Handsome Poets, De Kraaien, Bombay Show Pig en Ed Struijlaart. Monomyth, Torus en Filosofische Stilte zijn ook mooie voorbeelden, die zijn volop bezig met optredens in Duitsland en Engeland.

Plein Open staat bekend om het programmeren van een breed scala aan muziekstijlen. Zo kom je niet alleen indierock, britpop, hiphop, jazzpop, ska/reggae, psychedelische bluesrock, stevige hardrock, stonerrock, folkpop en balkan tegen op Plein Open, maar ook live drum ’n bass, dubstep, wave, electro, techno, punkrock, drones en deathmetal. De Mainstage is te vinden op het Spuiplein, het undergroundprogramma, samengesteld in samenwerking met Bazart, vind je op de vertrouwde plek aan de Turfmarkt.
______________________________________________________________________________________________

PROGRAMMA

ROUTE

ROUTE

Het festivalterrein bevindt zich op het Spuiplein en Turfmarkt, Centrum Den Haag

Adressen Plein Binnen locaties:

Pavlov, Spui 173, Den Haag, website

Filmhuis, Spui 191, Den Haag, website

Paardcafe, Prinsegracht 10, Den Haag, websitePlein Open 2013
weergeven op een grotere kaart

______________________________________________________________________________________________

PROGRAMMA

SPONSORS

                                   
   
     
     
     

Het Plein Open festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Haags Pop Centrum met ondersteuning van o.a. gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds Podiumkunsten, P.O.P., De Popunie, Bazart, Grolsch en mediapartners Den Haag FM en 3voor12 Den Haag.

______________________________________________________________________________________________

PROGRAMMA

MALA VITA

MALA VITA

SPUIPLEIN 22.00 – 22.50 UUR

Mala Vita heeft zijn roots in de balkanpunk, hiphop, rock, latin, soul en ska. Denk bij deze muzikale sensatie aan meeslepende grooves van de Balkan en ritmes uit Zuid-Amerika. De taal is net zo grenzeloos als de muziek: de band zingt in het Engels, Spaans, Italiaans, Servo-Kroatisch en het Frans. De ideale afsluiter!

Voor meer info:

BOMBAY SHOW PIG

BOMBAY SHOW PIG

SPUIPLEIN 20.55 – 21.35 UUR

Dit duo vormt zich door de pittige on-stage chemie tussen Mathias Janmaat en Linda van Leeuwen. Catchy indierock met een noisy aanpak, feedbackende gitaar en elektronica met als referentiekader Death From Above 1979 en The Kills.

Voor meer info:

SUBROCKERS

SUBROCKERS

TURFMARKT 21.30 – 22.10 UUR

De ‘sub’ van subcultuur! De mannen leggen zich niet vast aan één muziekgenre. Van punkrock naar hardrock naar garagerock naar glamrock. De krachten gebundeld van Antidote, Disturbance, I-Reject and Dicemen wordt dit een ervaring die je niet snel zal vergeten!

Voor meer info:

VANDERBUYST

VANDERBUYST

SPUIPLEIN 15.55 – 16.35 UUR

Seks, drugs en rock ’n roll. Van de klassieke riffs en sologeluiden tot aan de catchy refreinen is het duidelijk: dit is authentieke hardrock op zijn best. Vanderbuyst geeft een spetterende show met een hoog octaangehalte. Dit is het echte werk.

Voor meer info:

JON TARIFA

JON TARIFA

SPUIPLEIN 19.00 – 19.30 UUR

Bekend onder de naam Mic-Nif uit NuClear Family en L4 en sinds twee jaar solo. Een grote naam uit de Haagse muziekwereld. Jon is een talentvolle MC, rapper en dichter die semi-akoestische muziek mixt met hiphop en zelfs een tintje jazz. Zomer in je bol!

Voor meer info:

PIÑATA

PIÑATA

SPUIPLEIN 15.00 – 15.30 UUR

Met als thuisbasis het F.A.S.T. Surfdorp in Scheveningen, delen de bandleden van Piñata hun liefde voor muziek en watersport. Dit heeft geleid tot een mix van reggae, pop, ska en hiphop. Met deze band is het altijd zomer. Laat die heupen maar swingen!

Voor meer info:

ICONOCLAST

ICONOCLAST

TURFMARKT 16.30 – 17.00 UUR

De band is ontstaan uit Den Haags oudste en meest legendarische punkband The Mollesters. Opgericht in 1976, bekend van o.a. het nummer ‘Plastick’. De mannen staan weer op het podium met zoals ze zelf zeggen “een iets bredere muzikale insteek”, onder de naam Iconoclast!

Voor meer info:

GARTMALEN

G∆RTM∆LEN

TURFMARKT 20.30 – 21.00 UUR

Het geluid van G∆RTM∆LEN wordt gekenmerkt door donkere synthesizers en (vervormde) vocalen gecombineerd met aanstekelijke ritmes die hier en daar vergezeld gaan van een hardcore kickdrum. Door de maskers en outfits betreed je een surrealistische wereld.

Voor meer info:

RESOLVE

RESOLVE

TURFMARKT 19.30 – 20.00 UUR

ReSolve in de zomer van 2010 in Den Haag opgericht. Het idee was om de muziek te maken die hen nauw aan het hart ligt en ze altijd al wilden maken: een eigen stijl van progressieve rock/metal, een genre dat niet heel populair is in Nederland, met als belangrijkste invloeden onder andere Dream Theater, Symphony X, Opeth, Porcupine Tree, Riverside en Ayreon. Deze groep is ambitieus en streeft ernaar een steentje bij te dragen aan de reanimatie van de Nederlandse prog scene!


Voor meer info:

TOMLAAN

TOMLAAN

TURFMARKT 17.30 – 18.00 UUR

Combineert design, grafisch ontwerp, bewegend beeld en muziek. Als dj en producer is tomlaan voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, variërend van wonky / broken beat concepten naar hiphop tot verschillende zware bassline sub-genres. Een feestje voor het geoefend oor.

Voor meer info:

THE GYPSY LIARS

THE GYPSY LIARS

SPUIPLEIN 20.00 – 20.30 UUR

Psychedelische rock met een 70’s sound. Voeg daar een energieke performance, opzwepende nummers, de juiste beheersing van de instrumenten en een dosis podiumervaring aan toe en je hebt de ingrediënten voor een band die steengoed is!

Voor meer info:

STARGAZER

STARGAZER

TURFMARKT 18.30 – 19.00 UUR

Een samenwerkingsverband tussen drone-orkest Trapper en improvisatieband Slyder. Een drone is het aanhoudend gebruik van een noot of akkoord tijdens een muziekstuk. De band weet op slimme wijze spanning op te bouwen door middel van stuwende baslijnen, dissonante klanken en mystieke vocalen. Hemels!

DROPMIX

DROPMIX

SPUIPLEIN 18.00 – 18.30 UUR

Bereid je voor op slopende bassen, beukende beats en een live-performance waar je ‘u’ tegen zegt. Een dnb/dubstep-liveband, dus denk aan Prodigy, Pendulum, maar bijvoorbeeld ook Skrillex, maar dan als band met gierende gitaarsolo’s en moddervette bass-riffs!

Voor meer info:

TAYMIR

TAYMIR

SPUIPLEIN 17.00 – 17.30 UUR

Een nieuwe Haagse band met bandleden van o.a. All Missing Pieces, Moore en The Consolers. Deze indiepop/rockband levert catchy nummers af die in je hoofd blijven zitten. Taymir ligt een beetje in het Britse straatje met invloeden van The Artic Monkeys, The Thrills en The Strokes.

Voor meer info:

FRIENDS OF THE FAMILY

FRIENDS OF THE FAMILY

SPUIPLEIN 13.00 – 13.30 UUR

Acht jonge muzikanten, elk betoverd door de meeslepende melodieën van de Engelse/Amerikaanse folkscene. Rampestampende indiefolk waarbij de banjo’s, akoestische gitaren, mandolines en zelfs Ierse low whistles je om de oren vliegen!

Voor meer info:

AGGA TERROR SQUAD

AGGA TERROR SQUAD

TURFMARKT 13.30 – 14.00 UUR

Agga Terror Squad aka ATS is een nieuw hiphop collectief uit Den Haag. Funk’eske NL hiphop op de beats van Wardtinni en FilosofischeStilte. Zo underground dat er nauwelijks enige informatie over hen bestaat!

Voor meer info:

DITCH

DITCH

SPUIPLEIN 14.00 – 14.30 UUR

Stonerrock zoals het hoort: ranzige gitaarklanken, pompende grooves en zang met soul. Twee jaar geleden gestart als Kyuss tributeband, speelt de band nu eigen materiaal. De stonerrock van de mid jaren ’90 komt weer tot leven!

Voor meer info:

LIFELESS PAST

LIFELESS PAST

TURFMARKT 14.30 – 15.00 UUR

Een gloomy rockband met een duistere sfeer. De muziek bevat elementen van new wave, postpunk en deathrock. Denk aan The Cure en Joy Division, met dansbare elektronische drumbeats, punchy baslijnen en een dromerig gitaargeluid.

Voor meer info:

LUKAS AMER

LUKAS AMER

TURFMARKT 15.30 – 16.00 UUR

Lukas Amer is al zijn hele leven actief in de muziekwereld. Begonnen als gitarist in Los Dedos (Lowlands 2010), treedt hij nu op als solo artiest. Hij produceert een dikke mix van techno, tech house en dubstep. Approved by DubstepMusic UK!

TECH CHIC DESIGN

TECH CHIC DESIGN

TURFMARKT 13.00 – 23.00 UUR

Techno met invloeden van electro en dubstep beschrijft het beste de eclectische sound van Tech Chic Design. Met een achtergrond in drum ’n bass door zijn GRINteck project verbreedt hij nu zijn horizon. Uw host dj voor de undergroundstage!

Voor meer info:

SASCHA & THE SHARP 5

SASCHA & THE SHARP 5

PAVLOV 23.15 – 00.00 UUR

De muziek wordt het best omschreven als funky groove-jazz met een bad-ass attitude, geïnspireerd door grote namen als The New Cool Collective en Donald Byrd. Het repertoire varieert van subtiele ballads tot rock-achtige nummers met een jazz-sound. Hun motto is om je te laten dansen en swingen!

ANDERE KOEK!

ANDERE KOEK!

PAVLOV 00.30 – 01.15 UUR

Een achtkoppige ska/punk-formatie met energieke en opzwepende shows. Hun muziek beschrijven ze als “Oerhollandse wereldmuziek met een vuig randje” oftewel pompende skasounds, een vleugje punk en wat Nederlandstalige tekst. Stilstaan op deze muziek is vrijwel onmogelijk!

Voor meer info:

DOCUCONCERT 27

27

FILMHUIS 00.00 – 00.30 UUR

Een DocuConcert over de leeftijd 27. Robert Johnson, Brian Jones, Janis Joplin,  Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain en recent Amy Winehouse stierven allemaal op 27-jarige leeftijd. Wat is er zo bijzonder aan deze leeftijd? Een ode aan de 27 club door middel van muziek, film en projectie.

DAGGA DAGGA SPECIAL

DAGGA DAGGA SPECIAL

PAARDCAFE 23.00 – 04.00 UUR

Dagga Dagga is een DJ crew van twee vrienden, gebonden door een muzikale liefde: World Ghetto Beats. Moombathon, tropical house, soca, cumbia, kuduro en electro mashups komen allemaal samen onder deze naam, ook wel tropical bass genoemd. Dit wordt een editie met speciale gasten: stay tuned!

Voor meer info: