fbpx

Het Geluid van Loosduinen

NIEUWS

TIJDSCHEMA HET GELUID VAN LOOSDUINEN 2016 BEKEND

Het Geluid van Loosduinen barst los

Op zaterdag 10 september 2016 staat het Loosduinse Hoofdplein in het teken van Het Geluid van Loosduinen en barst het festival voor de vierde keer los. Eerder maakte de organisatie de line-up bekend, een mengelmoes van grote namen en veel Loosduinse ingrediënten. De presentatie van het hoofdpodium is in handen van Bas Muijs, die in zijn jeugd een lange tijd in Loosduinen heeft gewoond. Speciaal voor de kids geeft Joes Boonen twee theatervoorstellingen in de bibliotheek. Het rondreizende gezelschap van La Karavana zorgt voor straattheater. Na het programma op het Loosduinse Hoofdplein gaat het feest nog door tijdens de Afterpar-T in het HPC Café.

TIJDSCHEMA
Loosduinse Hoofdplein
12:00 – 12:15 Tavenu
12:25 – 12:30 Rapcrew Loosduinen
12:35 – 12:50 Deyone Guiseppi
12:50 – 13:20 DJ Jimmy-D
14:00 – 14:40 Emmaly Brown
15:10 – 16:10 The Clarks
16:50 – 17:30 Mushroom Mosis
18:00 – 19:00 MY BRAINBOX ft.  Jan Akkerman & Bert Heerink

Kindertheater in Bibliotheek Loosduinen
13:20 – 14:00 Dikkie Dik en de Taart door Joes Boonen
16:10 – 16:50 Ik zou wel een kindje lusten door Joes Boonen

Afterparty in HPC Café
19.30 – 20:30 DJ Shaft
20:30 – 21:30 MILES AHEAD ElectriX ProjeXt
22:00 – 22:45 The Hellhounds
23:15 – 00:00 The Hellhounds
00:00 – 01:00 DJ Shaft

Het Geluid van Loosduinen vindt plaats op zaterdag 10 september en is gratis toegankelijk. Het muziekprogramma op het Loosduinse Hoofdplein start om 12.00 uur en het verteltheater voor kinderen wordt in de middag verzorgd door Bibliotheek Loosduinen.
’s Avonds gaat het programma verder op het podium in het HPC Café.
Final Flyer A5 GL'16-02 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Geluid van Loosduinen is een samenwerking tussen het HPC, Stadsdeel Loosduinen en cultuuranker Bibliotheek Loosduinen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag en tevens cultuuranker Bibliotheek Loosduinen. Het optreden van MY BRAINBOX ft. Jan Akkerman & Bert Heerink wordt mede mogelijk gemaakt door Bergmann Media, Admyra Financieel op orde en Coöperatie Alles Gewoon Anders U.A. zorg- en welzijn professionals.

 

PROGRAMMA VIERDE EDITIE VAN HET GELUID VAN LOOSDUINEN COMPLEET

Een bijzonder optreden van Jan Akkerman en veel Loosduinse ingrediënten

2014MyBrainboxpromo

Den Haag, 10 augustus 2016 | Vorige maand werd bekendgemaakt dat Emmaly Brown, Mushroom Mosis, The Clarks, Joes Boonen en de Loosduinse Rapcrew Justin, Quincy, Fatima, Soufiane en Yassine ft Youstoub optreden op de vierde editie van Het Geluid van Loosduinen. Vandaag maakt de organisatie de rest van het programma bekend. MY BRAINBOX ft. Jan Akkerman & Bert Heerink, harmonievereniging Tavenu, Deyone Guiseppi, DJ Jimmy-D, Ickwell Ensemble, MILES AHEAD ElectriX ProjeXt en The Hellhounds maken het programma compleet. De presentatie van het hoofdpodium is in handen van Bas Muijs, die in zijn jeugd een lange tijd in Loosduinen heeft gewoond. Het rondreizende gezelschap van La Karavana zorgt voor straattheater.

Het optreden van MY BRAINBOX ft. Jan Akkerman & Bert Heerink wordt een hele bijzondere. De bekende gitarist wordt dit najaar zeventig jaar en Het Geluid van Loosduinen maakt onderdeel uit van zijn najaarstour dat op woensdag 28 december spectaculair eindigt in de Melkweg. Bovendien wordt dit optreden mede mogelijk gemaakt door drie Loosduinse ondernemers, namelijk Bergmann Media, Admyra Financieel op orde en Coöperatie Alles Gewoon Anders U.A. zorg- en welzijn professionals. Ook het optreden van Tavenu is een bijzondere omdat de Loosduinse harmonieverenging dit jaar haar 120 jarig jubileum viert. Deyone Guiseppi en DJ Jimmy-D zijn Loosduinse talenten en de bands Ickwell Ensemble, MILES AHEAD ElectriX ProjeXt en The Hellhounds worden in samenwerking met Happy Horns gepresenteerd in het HPC Café. Happy Horns is de organisatie voor saxofoonlessen in Loosduinen.

Het Geluid van Loosduinen vindt plaats op zaterdag 10 september en is gratis toegankelijk. Het muziekprogramma op het Loosduinse Hoofdplein start om 12.00 uur en het verteltheater voor kinderen wordt in de middag verzorgd door Bibliotheek Loosduinen.
’s Avonds gaat het programma verder op het podium in het HPC Café. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.geluidvanloosduinen.nl

Het Geluid van Loosduinen is een samenwerking tussen het HPC, Stadsdeel Loosduinen en cultuuranker Bibliotheek Loosduinen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag en tevens cultuuranker Bibliotheek Loosduinen. Het optreden van MY BRAINBOX ft. Jan Akkerman & Bert Heerink wordt mede mogelijk gemaakt door Bergmann Media, Admyra Financieel op orde en Coöperatie Alles Gewoon Anders U.A. zorg- en welzijn professionals.

 

VIERDE EDITIE VAN HET GELUID VAN LOOSDUINEN OP ZATERDAG 10 SEPTEMBER

Met o.a. Emmaly Brown, Mushroom Mosis en The Clarks

Den Haag, 30 juni 2016 | emmalybrownOp zaterdag 10 september vindt alweer de vierde editie plaats van het gratis festival Het Geluid van Loosduinen. Overdag zullen verschillende artiesten optreden op het Loosduinse Hoofdplein en verzorgt Bibliotheek Loosduinen verteltheater voor kinderen. ’s avonds gaat het programma verder op het podium in het HPC Café.

In de middag zullen o.a. Emmaly Brown, Mushroom Mosis en The Clarks optreden op het hoofdpodium. Tijdens de laatste editie van Parkpop bewees rockchick Emmaly Brown al dat ze een garde goede muzikanten om zich heen heeft weten te verzamelen. Mushroom Mosis presenteerde 15 juni j.l. hun nieuwe EP in de Amsterdamse poptempel Paradiso en The Clarks staat elk jaar garant voor een vol Loosduins Hoofdplein. Voor de kleintjes onder ons verzorgt Joes Boonen, bekend van verschillende tv-series op Nickelodeon, twee verschillende theatervoorstellingen.

Tijdens Het Geluid van Loosduinen is er ook aandacht voor het talent van Loosduinen. Onder leiding van rapper Umit-C is een nieuw officieus volkslied voor Loosduinen tot stand gekomen in samenwerking met Richal Roman (Roman Music), Frank van der Steen (Kern Koppen) en Tom Giles (The Machete Nightclub). Rapcrew Justin, Quincy, Fatima, Soufiane en Yassine ft Youstoub zullen dit volkslied live ten gehore brengen.

Het Geluid van Loosduinen is een samenwerking tussen het HPC, Stadsdeel Loosduinen en cultuuranker Bibliotheek Loosduinen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag en tevens cultuuranker Bibliotheek Loosduinen. Binnenkort wordt het volledige programma bekend gemaakt.

DERDE EDITIE VAN HET GELUID VAN LOOSDUINEN MET ALLEEN MAAR HOOGTEPUNTEN

Den Haag, 12-09-2015

clarksZaterdag 12 september werd het festival, ondanks de slechte weersvoorspellingen, door ongeveer 4.000 bezoekers bezocht.

Op een af en toe zonnig en volledig droog Loosduins Hoofdplein konden de vele bezoekers genieten van een gevarieerd programma met spectaculaire muzikale acts. Direct vanaf de opening hing er een gezellige sfeer op het Loosduinse hoofplein. Deze sfeer werd gemaakt door de grote hoeveelheid fans die speciaal voor het Talent van Loosduinen waren gekomen: de Loosduinse volkszanger Dave van der Valk. Daarna speelde hit-machine Handsome Poets een knallende set en sloten af met hun grootste hit ‘Sky On Fire’.

Iedereen had een eigen hoogtepunt tijdens Het Geluid van Loosduinen. Zo liep de Loosduinse jeugd massaal uit voor de set van Mr. Polska, die als hoogtepunt ook nog een nummer vanaf het springkussen deed. Intens genieten was het bij de zomerse nummers van ‘Beste Singer-Songwriter van Nederland’-finalist Gerson Main, die voor de gelegenheid ook nog een gedichtje had geschreven over hoe zielig zware alcoholconsumptie is voor het glas waaruit gedronken wordt. De bezoekers die hun tienerjaren al achter zich hebben gelaten, konden hun muzikale hart ophalen bij onder andere ‘meesters van de blues’ Barrelhouse en jaarlijkse traditie The Clarks. Naast muziek was er nog veel meer te doen tijdens het festival. Zo was er muziektheater voor kinderen, een springkussen, straattheater en comedy shows.

Vlak na de laatste muzikale noten op het Loosduinse Hoofdplein, startte het avondprogramma in het HPC Café met de pakkende popliedjes van de Haagse Mik Adrian. Bij jazzpop/fusion band Sascha & The Sharp Five ging het los in het HPC Café en aan de coverband The Pussy Lovers de eer om Het Geluid van Loosduinen 2015 af te sluiten, waarbij stijlen als classic rock en glamrock feilloos werden afgewisseld met happy hardcore en dance classics.

De organisatie van Het Geluid van Loosduinen kijkt terug op een meer dan geslaagde derde editie, waarbij het gevarieerde programma, de vele hoogtepunten en een grote opkomst een uitermate goed gevoel heeft achtergelaten. Volgens de organisatie is ook tijdens deze editie de doelstelling behaald om Loosduinen in cultureel opzicht meer op de kaart te zetten.

Het Geluid van Loosduinen wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum in opdracht van en in samenwerking met Stadsdeel Loosduinen, de gemeente Den Haag en cultuuranker Bibliotheek Loosduinen.
Het Geluid van Loosduinen wordt mede mogelijk gemaakt door: Den Haag FM (mediapartner), HollandSpoorStudios, Winkelcentrum Loosduinen, Stichting Aight, Vóór Welzijn en Ready To Play.

HET GELUID VAN LOOSDUINEN PAKT UIT MET NIEUWE NAMEN EN IS DAARMEE COMPLEET

Den Haag, 19 augustus 2015

Poster A2 FINALpackAl eerder werden de band Handsome Poets, Talent van Loosduinen Dave van der Valk en rapper Mr. Polska bekendgemaakt. Vandaag maakt de organisatie bekend dat ook finalist van De Beste Singer-Songwriter van Nederland Gerson Main, Bluesband Barrelhouse en natuurlijk The Clarks aan de programmering zijn toegevoegd. The Clarks nemen Johnny Kendall mee om het festival compleet te maken. Daarnaast zal het kinderprogramma in Bibliotheek Loosduinen verzorgd worden door WIJS met muziektheatervoorstellingen.

Volgende week maakt organisator HPC het tijdschema bekend en in de aanloop naar het festival zal via de Social media en de website van het festival het programma van de afterparty in het Haagse Popcentrum en de presentator van het festival bekend worden gemaakt.

Programma hoofdpodium het Geluid van Loosduinen:
– The Clarks ft. Johnny Kendall
– Mr. Polska
– Handsome Poets
– Gerson Main
– Dave van der Valk
– Barrelhouse

Het Geluid van Loosduinen vindt plaats op zaterdag 12 september op het Loosduinse Hoofdplein in Den Haag en is gratis toegankelijk. Het festival wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum en het Stadsdeel Loosduinen, en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag en Bibliotheek Loosduinen.

EERSTE NAMEN VAN HET GELUID VAN LOOSDUINEN BEKENDGEMAAKT

Handsome Poets, Mr. Polska en Dave van der Valk op Loosduins festival

Het geluid van LoosduinenOp zaterdag 12 september vindt alweer de derde editie plaats van het gratis festival Het Geluid van Loosduinen. Overdag zullen verschillende artiesten optreden op het Loosduinse Hoofdplein en verzorgt cultuuranker Bibliotheek Loosduinen muziektheater voor kinderen. ’s Avonds vindt in het HPC Café het naprogramma plaats. De vorige edities, met o.a. optredens van Postmen, Splendid, Trafassi, Kraantje Pappie, Sven Hammond, The Clarks en Liptease & The Backstreet Crackbangers, bleken een groot succes en de editie van vorig jaar heeft ongeveer 4000 bezoekers verwelkomd.

De organisatie van Het Geluid van Loosduinen maakt vandaag alvast twee hoofdacts bekend, namelijk Handsome Poets en Mr. Polska. Na de hits ‘Blinded’ en ‘Dance (The War Is Over) zorgde ‘Sky On Fire’ voor de definitieve doorbraak van Handsome Poets. Het nummer werd in 2012 omarmd als Olympisch anthem tijdens de zomerspelen in Londen. Mr. Polska werd in 2011 gekozen tot Pool van het jaar en sindsdien is het hard gegaan. Met gemiddeld meer dan 100 shows per jaar op zijn naam is hij een graag geziene gast op de grotere Nederlandse festivals, in vrijwel alle discotheken in Nederland en aan de kusten van alle badplaatsen in Europa. Vorig jaar was de Poolse rapper te zien in Expeditie Robinson en afgelopen voorjaar in de real-life soap ‘Toni & Tony: Zo Vader, Zo Zoon’.

Tijdens Het Geluid van Loosduinen is er ook aandacht voor het talent van Loosduinen. Op zaterdag 13 juni won volkszanger Dave van der Valk op het festival BlockJam XL Loosduinen de strijd om Het Talent van Loosduinen en mag daarom het hoofdpodium op Het Geluid van Loosduinen openen. Daarnaast wint het talent van Loosduinen studiotijd in de professionele opnamestudio van HollandSpoorStudios en masterclasses van Ready To Play.

Het Geluid van Loosduinen is een samenwerking tussen het HPC, Stadsdeel Loosduinen en cultuuranker Bibliotheek Loosduinen. Het festival wordt tevens mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag en cultuuranker Bibliotheek Loosduinen. Het Talent van Loosduinen wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Aight, Ready To Play, HollandSpoorStudios en VÓÓR Welzijn. Den Haag FM en 3voor12 Den Haag zijn ook dit jaar de mediapartners van Het Geluid van Loosduinen.

DERDE EDITIE GELUID VAN LOOSDUINEN OP ZATERDAG 12 SEPTEMBER 2015

Clarks_GeluidVLoosduinen_13092014_kvdniet-2Op zaterdag 12 september vindt alweer de derde editie plaats van het gratis festival Het Geluid van Loosduinen. Overdag zullen verschillende artiesten optredens op het Loosduinse Hoofdplein en verzorgt Bibliotheek Loosduinen muziektheater voor kinderen. ’s Avonds vindt in het HPC Café het naprogramma plaats. De vorige edities, met o.a. optredens van Postmen, Splendid, Trafassi, Kraantje Pappie, Sven Hammond, The Clarks en Liptease & The Backstreet Crackbangers, bleken een groot succes en de editie van vorig jaar heeft ongeveer 4000 bezoekers verwelkomd.

Tijdens Het Geluid van Loosduinen is er ook aandacht voor het talent van Loosduinen. Daarom organiseert het HPC net als voorgaande jaren een bandwedstrijd in het kader van Het Talent van Loosduinen. Met deze talentenjacht zijn interessante prijzen te winnen, zoals workshops door Ready To Play, studiotijd in de professionele opnamestudio van HollandSpoorStudios en een optreden op het hoofdpodium tijdens Het Geluid van Loosduinen. Ook singer-songwriters en producers kunnen zich aanmelden. De inschrijving voor de bandwedstrijd loopt t/m donderdag 4 juni en het inschrijfformulier is te vinden op de website van Het Geluid van Loosduinen.

In samenwerking met Stichting Aight en Stichting VÓÓR Welzijn gaat het HPC dit jaar naast popmuziektalent ook op zoek naar het hiphoptalent van Loosduinen. Deelnemers voor de hiphop battle zullen worden geselecteerd tijdens gratis toegankelijke Urban workshops in de categorieën rap/beatbox, DJ, breakdance en streetdance. Deze workshops vinden op maandag 25 mei tussen 11.00 en 17.00 uur plaats in centrum de Geest en opgeven hiervoor kan via de Facebookpagina van BlockJam XL Loosduinen.

Zowel de bandwedstrijd als de hiphop battle zullen plaatsvinden op zaterdag 13 juni tijdens het nieuwe festival BlockJam XL Loosduinen. Hieruit volgen twee winnaars die beiden zullen optreden op Het Geluid van Loosduinen. Meer informatie over de talententrajecten is te vinden op www.geluidvanloosduinen.nl en www.facebook.com/BlockJamXLLoosduinen.

Het Geluid van Loosduinen is een samenwerking tussen het HPC, het Stadsdeel Loosduinen en Bibliotheek Loosduinen en wordt tevens mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag en Bibliotheek Loosduinen. Het Talent van Loosduinen wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Aight, Ready To Play, HollandSpoorStudios en VÓÓR Welzijn. Den Haag FM en 3voor12 Den Haag zijn ook dit jaar de mediapartners.

PROGRAMMA

 

MY BRAINBOX
FT. JAN AKKERMAN & BERT HEERINK

Het optreden van MY BRAINBOX ft. Jan Akkerman & Bert Heerink wordt een hele bijzondere. De bekende gitarist wordt dit najaar zeventig jaar en Het Geluid van Loosduinen maakt onderdeel uit van zijn najaarstour dat op woensdag 28 december spectaculair eindigt in de Melkweg. Bovendien wordt dit optreden mede mogelijk gemaakt door drie Loosduinse ondernemers, namelijk Bergmann Media, Admyra Financieel op orde en Coöperatie Alles Gewoon Anders U.A. zorg- en welzijn professionals.

bergmann media110607_ADMY_Logo (2) AGAUA

GVL Frame Emmaly Brown

EMMALY BROWN

Ze heeft niet alleen een geweldige stem maar is ook een echt podiumbeest. Onlangs rockte Emmaly Brown samen met haar band nog op Parkpop en dus ook tijdens het Geluid van Loosduinen op het Loosduinse Hoofdplein!

GVL Frame The Clarks

 THE CLARKS

Ook dit jaar zijn ze weer van de partij: The Clarks! The Clarks, afkomstig uit Den Haag, Beatstad nr. 1, zijn al sinds jaar en dag de bekendste classic rock band van Nederland.  Verreweg de grootste naam op hun gebied: de sound of the sixties en seventies. Muziek uit de gouden jaren van Chuck Berry, Elvis Presley, the Beatles, the Rolling Stones en Golden Earring. Aangevuld met tal van grote hits uit die bijzondere periode.

GVL Frame Mushroom Mosis

 MUSHROOM MOSIS

Danny van Dien en Damani Leidsman zijn Mushroom Mosis, een duo waarbij de muzikale match direct te horen is vanaf het moment dat Danny’s gitaarspel en Damani’s warme stem te horen zijn. Van zoete jazzpop naar stevige gitaarsolo’s, Mushroom Mosis weet elke emotionele snaar te raken.

 

 DJ JIMMY-D

Vorig jaar stond dit jonge Loosduinse talent al te knallen op het Loosduinse Hoofdplein. Dit jaar draait hij een bijzondere set: hij combineert 90’s hits met de hedendaagse dance stijlen. Samen met MC Jori én danseressen gaat hij er gegarandeerd weer een feestje van maken!

 

 TAVENU

Tavenu is een Loosduinse harmonievereniging. Het optreden van Tavenu tijdens Het Geluid van Loosduinen is een bijzondere omdat de harmonievereniging dit jaar haar 120 jarig jubileum viert.

 

 DEYONE GUISEPPI

De uit Trinidad en Tobago afkomstige Deyone is al sinds haar vijfde gek op zingen. Ze wordt beïnvloed door verschillende stijlen zoals o.a. rhythm en blues, jazz, soul, country, rock en indie rock.

 GVL Frame jongerenproject Loosduinen

JONGERENPROJECT LOOSDUINEN:
RAPCREW JUSTIN, QUINCY, FATIMA, SOUFIANE & YASSINE ft. YOUSTOUB

Onder leiding van rapper Umit-C is een nieuw officieus volkslied voor Loosduinen tot stand gekomen in samenwerking met Richal Roman (Roman Music), Frank van der Steen (Kern Koppen) en Tom Giles (The Machete Nightclub). Rapcrew Justin, Quincy, Fatima, Soufiane en Yassine ft. Youstoub zullen dit volkslied live ten gehore brengen.

PRESENTATIE

BAS MUIJS

Bas Muijs werd bij het grote publiek bekend door de rol van Stefano Sanders, die hij zeven seizoenen speelde in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Naast acteren presenteert Bas verschillende tv-programma’s en evenementen.

SPECIAAL VOOR KIDS IN DE BIEB

Untitled (2)

VERTELTHEATER DOOR JOES BOONEN

Voor de kleintjes onder ons verzorgt Joes Boonen, bekend van verschillende tv-series op Nickelodeon, twee verschillende theatervoorstellingen in Bibliotheek Loosduinen.

 

AFTERPAR-T IN HPC CAFÉ (VANAF 19:00)

Tijdens de Afterpar-T van het Geluid van Loosduinen kun je nog even verder genieten van té gekke live-muziek. De bands Ickwell Ensemble, MILES AHEAD ElectriX ProjeXt en The Hellhounds worden in samenwerking met Happy Horns gepresenteerd in het HPC Café. Happy Horns is de organisatie voor saxofoonlessen in Loosduinen.

Het Geluid van Loosduinen is een samenwerking tussen het HPC, Stadsdeel Loosduinen en cultuuranker Bibliotheek Loosduinen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag en tevens cultuuranker Bibliotheek Loosduinen. Het optreden van MY BRAINBOX ft. Jan Akkerman & Bert Heerink wordt mede mogelijk gemaakt door Bergmann Media, Admyra Financieel op orde en Coöperatie Alles Gewoon Anders U.A. zorg- en welzijn professionals.

TIJDSCHEMA

Final Flyer A5 GL'16-02 (1)

PERS

Hieronder kunt u festivalbeeld, foto’s en logo’s downloaden. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met Tessa Meijer via tessa(@)haagspopcentrum.nl.

Persfoto My Brainbox ft. Jan Akkerman & Bert Heerink

Logo HPC
Logo Bibliotheek Den Haag
Logo Cultuurankers
Logo Winkelcentrum Loosduinen


ROUTE

Het festival vindt plaats op 3 locaties. Deze locaties zijn prima bereikbaar met RandstadRail 2 en 3, bus 26 en bus 31! I.v.m. beperkte parkeerruimte verzoeken wij u als het kan met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Loosduinse Hoofdplein (hoofdpodium)

Bibliotheek Loosduinen (muziektheater voor kids)

HPC Café (afterpar-T)