fbpx

Haags Podium Parkpop

NIEUWS

FINALISTEN VOOR ROAD TO PARKPOP BEKEND

HPC en Musicon organiseren ook dit jaar een bandwedstijd waarmee een felbegeerde plek veroverd kan worden op het Haags Podium op Parkpop. Alle Haagse bands & acts kunnen zich nu inschrijven voor deze ‘Road To Parkpop’.

Uit de inschrijvingen hebben HPC, Musicon en 3voor12 Den Haag gezamenlijk zestien deelnemers geselecteerd voor in totaal vier voorrondes. Uit die voorrondes, die plaats vonden in Muziekcafé Musicon en het HPC Café zijn vier finale bands gekomen: Alcuna Wilds, Icarius, The HAZZAH (voorheen The Hague blues orchestra) en MOL. Dr. Meraki bemachtigde de felbegeerde wildcard. Vrijdag 8 april wordt in Club de Vinger besloten wie de uiteindelijke winnaar is, die mag op zondag 26 juni optreden op het Haags Podium tijdens Parkpop.

Finale Road To Parkpop:
Vrijdag 8 april: Club De Vinger

Parkpop:
Zondag 26 juni: Zuiderpark

SELECTIE VOOR ROAD TO PARKPOP BEKEND

03-02-2016 | Ook dit jaar organiseren het Haags Pop Centrum en Musicon weer het Haags Podium op Parkpop. Naast het reguliere programma, kunnen bands en acts uit regio Den Haag een plek bemachtigen op dit felbegeerde podium door mee te doen aan Road to Parkpop. Uit de bijna 70 inschrijvingen zijn door HPC, Musicon, Bazart Presents en 3voor12 Den Haag gezamenlijk zestien deelnemers geselecteerd voor de vier voorrondes.

De voorrondes:
12 maart in HPC Café: Alcuna Wilds, Dr. Meraki, Robin Haijes en Iconoclast

13 maart in Musicon: Icarius, Dead Cat Stimpy, DiTCH en Dr. Justice & The Smooth Operators

19 maart in HPC Café: Danella Smith Band, MOL, Schwarzstern en New Dosis Audio

20 maart in Musicon: Rachman & NOVA, Room for Error, The Hague Blues Orchestra en RPL

Tijdens iedere voorronde bepaalt een vakjury welke band of act doorgaat naar de finale op vrijdag 8 april in club De Vinger. Daarnaast wordt aan het einde van de reeks ook nog een wildcard uitgedeeld die de vijfde act toegang geeft tot een finaleplek. De winnaar van de finale geeft zondag 26 juni een optreden op het Haags Podium op Parkpop.

Voor meer info over Parkpop ga naar www.parkpop.nl.

INSCHRIJVING ROAD TO PARKPOP 2016 GEOPEND

DE INSCHRIJVINGEN ZIJN INMIDDELS GESLOTEN

09-02-2016 | HPC en Musicon organiseren ook dit jaar een bandwedstijd waarmee een felbegeerde plek veroverd kan worden op het Haags Podium op Parkpop. Alle Haagse bands & acts kunnen zich nu inschrijven voor deze ‘Road To Parkpop’.

Uit de inschrijvingen zullen door HPC, Musicon en 3voor12 Den Haag gezamenlijk zestien deelnemers worden geselecteerd voor in totaal vier voorrondes. Deze voorrondes vinden op 12, 13, 19 en 20 maart plaats in Muziekcafé Musicon en het HPC Café. Tijdens elke voorronde bepaalt een vakjury de winnaar die doorgaat naar de finale op vrijdag 8 april in club De Vinger. Bovendien wordt aan het einde van de reeks ook nog een wildcard uitgedeeld die toegang geeft tot de finale. De uiteindelijke winnaar mag op zondag 26 juni optreden op het Haags Podium tijdens Parkpop.

De inschrijving eindigt op maandag 29 februari om 23.59 uur. Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden via deze link: http://goo.gl/forms/tqa4TSdOZK

Voorrondes Road To Parkpop:
Zaterdag 12 maart: HPC Café
Zondag 13 maart: Muziekcafé Musicon
Zaterdag 19 maart: HPC Café
Zondag 20 maart: Muziekcafé Musicon

Finale Road To Parkpop:
Vrijdag 8 april: Club De Vinger

Parkpop:
Zondag 26 juni: Zuiderpark

 

HET HAAGS PODIUM OP PARKPOP DIT JAAR WEER EEN GROOT SUCCES

28-06-2015

PlaygroundZer0HaagsPodium2Op zondag 28 juni was het Haagse Zuiderpark weer het toneel voor Parkpop. Dankzij het grote succes van voorgaande jaren was ook dit jaar het Haags Podium aanwezig. Hierdoor konden de 225.000 bezoekers van Parkpop wederom kennismaken met Haags muziekaanbod van hoge kwaliteit.

Het Haags Podium bevatte alles wat men van een Haags Podium mag verwachten: goede muziek uit eigen stad. De dag begon met de winnaar van de band competitie Your Stage en de winnaar van de Haagse finale van Global Battle of the Bands; Mutt dog County. Naast deze opkomende bands waren er ook een aantal gevestigde namen op het Haags Podium. Zo liet PollyAnna horen waarom 3FM DJ Giel Beelen haar heeft uitgeroepen tot het geluid van 2015 en laat Playground Zer0 zien hoe een echt Haags feestje hoort te zijn.

PlaygroundZer0HaagsPodium1Bijzondere momenten waren er volop, Zoals de dromerige, maar prachtige show van Tears & Marble (die ook hun cover van What is Love van Haddaway speelde) en de eigenzinnige zanger Willem Bodhi die gewapend met een akoestisch gitaar op intieme wijze de muziek tijdens de pauzes verzorgde. Dandana volgde en zorgde voor de perfecte electrotrip bij het zomerse weer. Ook was er ruimte voor het hardere muzikaal geweld van The Howl Ensemble en The Machete Nightclub zorgde voor een psychedelisch explosieve afsluiting, inclusief confetti kanon.

De organisatie van het Haags Podium lag in handen van het Haags Pop Centrum en Musicon, in samenwerking met Ducos Productions. Het Haags Podium op Parkpop wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag, Stichting Anton Constandse, More Stage Services, Popunie (Music Support Zuid-Holland), Roodshow en Willem Bodhi. Den Haag FM en 3voor12 Den Haag zijn mediapartners.

Beide foto’s door Pheph_ (www.pheph.nu)

Rosie moet optreden Parkpop afzeggen

The Machete Nightclub als vervanging op het Haags Podium
05-06-2015

Vandaag werd duidelijk dat de Haagse rockband Rosie de ‘kroon’ op het 35-jarig bestaan – een optreden op het eveneens 35-jarige Parkpop – aan zich voorbij moet laten gaan. Drummer Willem Schenkeveld liep door een tragisch ongeluk een schedelfractuur op. De Haagse band The Machete Nightclub vervangt Rosie op het Haags Podium.

Schenkeveld werd slachtoffer van een losgebroken paard, wat voor veel paniek zorgde. Een aantal mensen werd omver geworpen, alleen hij kwam verkeerd terecht, op z’n hoofd. “We zijn vreselijk geschrokken”, aldus Jan Essenberg, manager van Rosie. Hij vervolgt: “Gelukkig is Willem in goede handen, de 2 operaties die hij heeft ondergaan aan hoofd en nek waren succesvol bleek maandagmiddag, nu hopen op een spoedig herstel”. Wel neemt Rosie, uiteraard met pijn in het hart, de beslissing het optreden niet door te laten gaan. Jan: “Het inzetten van een vervanger voor het optreden is helaas op deze korte termijn niet haalbaar. De andere optredens en geplande activiteiten, zoals o.a. het Zeeheldenfestival en het opnemen van een live opname op vinyl stellen we voorlopig uit tot na de zomer. Het belangrijkste is dat Willem snel weer de oude is, gezondheid boven alles!”.

macheteDe deels Haagse formatie The Machete Nightclub zal de plek van Rosie nu overnemen. The Machete Nightclub bestaat onder andere uit Di-rect frontman Marcel Veenendaal op drums, ook ex-Kernkop Tom Giles speelt in de band.

 

 

 

 

Programma Haags Podium Parkpop bekend

27-05-2015

Dit jaar presenteert het Haags Podium met trots: Playground Zer0, Tears & Marble, PollyAnna, Rosie, Dandana,
The Howl Ensemble en Willem Bodhi. De presentatie wordt verzorgt door Den Haag FM presentator Justin Verkijk.

PollyAnna @ Haags Podium Parkpop Rosie @ Haags Podium Parkpop foto Ron van Varik tears-marble @ Haags Podium ParkpopPlayground Zer0 @ Haags Podium Parkpop

 

 

 

De winnaars van de Yourstage Music & Dance Awards zijn mogen het podium openen. In de categorie band werd Death by Oxygen bekroond door de professionele jury. De beste singer-songwriter van dit jaar is Eli Jong. De speciaal voor dans samengestelde jury koos als beste act Erasmus Dansduo. Op vrijdag 12 juni zal bekend worden welke band namens de Global Battle of the Bands toegevoegd zal worden aan het programma. Dan is namelijk de GBOB Nederland finale in het Paard van Troje.

Zie www.parkpop.nl voor het complete programma van het Haags Podium en alle andere podia.

Mik Adrian, Mutt Dog County, The Cavern, Rellavec en Iconoclast naar halve finale Global Battle Of The Bands

20-04-2015

De internationale bandcontest Global Battle of the Bands (GBOB) gaat ook in 2015 op zoek naar de Best New Band in the World. Het afgelopen weekeind vonden de twee laatste voorrondes van Global Battle Of The Bands plaats.

Na vier spannende voorrondes in het HPC en Musicon zijn de acts die door gaan naar de halve finale inmiddels bekend. Per voorronde gaat er één band automatisch door naar de halve finale op zaterdag  9 mei 2015 in het Paardcafé. Van de in totaal zestien geselecteerde acts  koos de jury uiteindelijk voor Mik Adrian, Mutt Dog County, The Cavern. De jury reikte ook een wildcard uit aan Iconoclast waarmee de selectie voor de halve finale compleet is.

De finale is op 12 juni 2015 in de Grote Zaal van het Paard van Troje. De uiteindelijke winnaar gaat naar de landelijke finale van GBOB  en maakt daarmee kans op een optreden op zowel het Haags Podium als het hoofdpodium van Parkpop en een plek in de Worldfinal van GBOB in het buitenland.

Selectie Global Battle of the Bands Den Haag bekend

03-04-2015

GBOB-TheNetherlands-klein.155151De internationale bandcontest Global Battle of the Bands (GBOB) gaat ook in 2015 op zoek naar de Best New Band in the World. De selectie voor de voorrondes in Den Haag zijn vandaag bekendgemaakt. Mik Adrian, End of Arkham, Early Late Twenties, Princeton, The Morning Hour, The Levi’s, Mutt Dog County, Iconoclast, The Hague Idiots, The Cavern, Wytse, Phoenix Lights, PARADES, The Woven Leaves, Rellavec en Old Man’s Riot maken kans op een optreden tijdens Parkpop en een plek in de wereldwijde finale van GBOB.  

De voorrondes vinden plaats in het HPC en Musicon en de verdeling is als volgt.

Zaterdag 11 april in HPC Café
Mik Adrian, End of Arkham, Early Late Twenties en Princeton.

Zondag 12 april in Muziekcafé Musicon

The Morning Hour, The Levi’s,  Iconoclast en Mutt Dog County.

Zaterdag 18 april in HPC Café
The Hague Idiots, The Cavern, Wytse en Phoenix Lights.

Zondag 19 april in Muziekcafé Musicon
PARADES, The Woven Leaves, Rellavec en Old Man’s Riot.

Meer informatie over de voorrondes:
www.haagspopcentrum.nl/agenda
www.musicon.nl/programma

Meld je aan voor Global Battle of the Bands (GBOB) & Parkpop!

13-3-2015

Speel jij op Parkpop en in de wereldwijde finale van GBOB? Voor zowel het hoofdpodium van Parkpop als het Haags Podium is dankzij Musicon en HPC een optreden te winnen. Gebruik dit formulier om je band in te schrijven.

De voorwaarden:
– Minstens de helft van de bandleden komt uit regio Den Haag (Den Haag, Zoetermeer, Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar of Midden-Delfland) en de band profileert zich als een Haagse band;
– Géén coverbands;
– Alle bandleden zijn minstens twee van de vier voorrondedata beschikbaar (zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18 en zondag 19 april);
– Alle bandleden zijn beschikbaar op de halve finaledag (zaterdag 9 mei in het Paardcafé);
– Alle bandleden zijn beschikbaar op de finaledag (vrijdag 12 juni in de Kleine Zaal van het Paard van Troje);
– Alle bandleden zijn op zondag 28 juni (Parkpop) de hele dag beschikbaar.

Parkpop sfeer13Wat valt er te winnen?
Er is plaats voor zestien deelnemende bands. HPC en Musicon selecteren in overleg welke ingeschreven bands op welke voorrondes spelen. Per voorrondedag wordt één winnaar geselecteerd die doorgaat naar de halve finale. De twee winnaars van de halve finale staan in de finale, waarbij ze kans maken op zowel een plek op het hoofdpodium als het Haags Podium op Parkpop.
De winnaar van de nationale finale (waarin ook bands uit andere regio’s staan) staat op het hoofdpodium van Parkpop. Als dat een Haagse act is, staat de andere Haagse finalist op het Haags Podium van Musicon en HPC. Zo niet, dan selecteert de jury één van de twee Haagse acts.
Op woensdag 1 april om 23:59 uur sluit de inschrijving (géén grap!). Een paar dagen daarna zal per e-mail bekend gemaakt worden of je geselecteerd bent om mee te doen, en zo ja, op welke voorrondedag. Je ontvangt dan ook meer informatie over het verloop van de wedstrijd.

Het inschrijfformulier is hier te vinden.

Meer informatie:
http://www.gbob.com/
http://www.parkpop.nl/

Het Haags Podium op Parkpop wederom groot succes!

Op zondag 29 juni was het Haagse Zuiderpark weer het toneel voor Parkpop. Dankzij het grote succes van vorig jaar was ook dit jaar het Haags Podium Parkpop aanwezig. Hierdoor konden de ruim 190.000 bezoekers van Parkpop wederom kennismaken met Haags muziekaanbod van hoge kwaliteit.

Parkpop sfeer13


© Emil Golshani / www.beeldsprekend.nl

Het Haags Podium bevatte alles wat men van een Haags Podium mag verwachten: goede muziek uit eigen stad. De dag begon met nieuwe talenten Replayced en Thin Pillow, maar ook legendarische helden Hallo Venray waren aanwezig en lieten zien waarom ze al bijna dertig jaar excelleren.

Bijzondere momenten waren er volop. De aanstekelijke show van Friends of the Family, die hun optreden eindigde als een negentwintig koppen tellend collectief, en de eigenzinnige zanger Willem Bodhi die gewapend met een akoestisch gitaar op intieme wijze de muziek tijdens de pauzes verzorgde. Piñata volgde en zorgde in lijn van het mooie weer voor een energieke zomerse show. Ook was er ruimte voor het hardere gitaar geweld van The Blues Junkies. Bovendien werd voor het eerst in de geschiedenis van Parkpop live voetbal uitgezonden op het festival. Na een enerverende overwinning van het Nederlands Elftal zorgden Kern Koppen en Monkey Miracular ft. Koen Herfst voor een explosieve afsluiting.

Lees de verslagen en kijk foto’s terug op 3voor12 Den Haag
Bekijk ook de verslagen van de andere podia op Parkpop op 3voor12 Den Haag

Crowdfunding
Net als vorig jaar werd ook dit jaar weer een beroep gedaan op het publiek om het Haags Podium op Parkpop mede mogelijk te maken. Via Voordekunst.nl kon het publiek een donatie doen in ruil voor o.a. backstage-passen, merchandise artikelen en backstage concerten. Het leverde de organisatie maar liefst € 1915,- op, wat ook nog eens wordt verdubbeld door Fonds 1818. Naast een mooi geldbedrag levert het de beide organisaties ook een goed gevoel op. Gideon Rozendaal namens de organisatie van het Haags Podium: “Het is een blijk van waardering voor ons werk en het geeft nog maar eens aan hoe belangrijk het publiek vindt dat er een Haags Podium op Parkpop is. Dit geeft ons veel vertrouwen om ook volgend jaar weer een fantastische editie te gaan organiseren.”

De organisatie van het Haags Podium lag in handen van het Haags Pop Centrum en Musicon, in samenwerking met Ducos Productions. Het Haags Podium op Parkpop wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Den HaagVoordekunst.nlFonds 1818Popunie (Music Support Zuid-Holland), AdesignRoodshow en HollandSpoorStudiosDen Haag FM en 3voor12 Den Haag zijn mediapartners.

Winnaars GBOB & Your Stage Challenge bekend

replayced

De jonge Haagse poprockformatie Replayced is toegevoegd aan de line-up van het Haags podium. De band won de bandwedstrijd van het Your Stage Festival bij Musicon. Het vijftal moest het opnemen tegen Siete Caminos, Yours Truly, Ergredior en Wellant Bandits. Met het winnen van de bandwedstrijd wist Replayced een plek in de line-up van het Haags Podium op Parkpop binnen te slepen.

De Groningse indierockband Orange Skyline heeft de Nederlandse finale van Global Battle of the Bands gewonnen. Op de Grote Markt nam de band het op tegen Martial Mouse, Infinite Mind, We Fall Slowly, Steady New Sounds en de Haagse acts Thin Pillow en Eve’s Fall.

De jury vond Orange Skyline “onderscheidend, vernieuwend en een band met krachtige performance skills”.Met het winnen van de finale van GBOB speelt de band zondag 29 juni op de Jupiler Stage op Parkpop en vertegenwoordigt het viertal Nederland in de wereldfinale. Ook voor de beste Haagse act uit de finale is plek op Parkpop. De psychedelische rockband Thin Pillow krijgt tijdens Parkpop een plek op het Haags Podium.

Ook te zien op het Haags Podium is de Haagse zanger Willem Bodhi. De eigenzinnige zanger zal gewapend met een akoestische gitaar de pauzemuziek verzorgen tussen de optredens op het Haags Podium door. Met deze laatste toevoeging is de programmering van het Haags Podium nu eindelijk compleet. Bij deze alle bands nog even op een rijtje: Replayced, Thin Pillow, Friends of the FamilyHallo VenrayPiñataThe Blues JunkiesKern KoppenMonkey Miracular ft. Koen Herfst en Willem Bodhi.

Programma Haags Podium bekend!

Met gepaste Haagse trots presenteren wij u Friends of the Family, Hallo Venray, Piñata, The Blues Junkies, Kern Koppen en Monkey Miracular.

flyer-programma-final-01

Parkpop, het grootste gratis toegankelijke openluchtfestival van Europa, vindt op zondag 29 juni voor de 34e keer plaats. In het Zuiderpark kun je de hele dag terecht voor een uitgebreid programma van zowel (inter)nationale als lokale acts. Het Haags Podium en de I Love Hiphop area zijn weer van de partij. Ook is er dit jaar een THISSfest podium met singer-songwriter talent. Met het bekendmaken van het programma op het Haags podium is de line-up van Parkpop compleet. Dit jaar presenteert het Haags Podium met gepaste trots: Friends of the Family, Hallo Venray, Piñata, The Blues Junkies, Kern Koppen en Monkey Miracular ft. Koen Herfst.

Is het programma nu echt compleet? Nog niet helemaal! A.s. vrijdag, 6 juni, vindt het Your Stage festival plaats bij Musicon. Dan is bekend welke band als winnaar van de Your Stage challenge het Haags Podium mag openen. Op zaterdag 21 juni zal bekend worden welke band namens de Global Battle of the Bands toegevoegd zal worden aan het programma. Dan is namelijk de GBOB Nederland finale op de Grote Markt in Den Haag.

Global Battle of the Bands finale!

GBOB-TheNetherlands-klein.155151De acht finalisten die zullen strijden om een plekje op Parkpop én in de wereldfinale zijn bekend. Na een spannende halve Haagse finale zijn Thin Pillow en Eve’s Fall als winnaars uit de bus gevallen. Een dikke gefeliciteerd!

Na een landelijke stemronde op Facebook zijn de zes bands met de meeste stemmen doorgedrongen naar de finale, proficiat Infinite Mind, Martial Mouse, Dearworld, We Fall Slowly, Orange Skyline en Steady New Sounds.

Acht bands staan er dus in de finale, 21 juni op de Grote Markt in Den Haag! Be there en hoor de muzikale strijd met je eigen oren!

De winnende band van de GBOB zal een week later te zien zijn op Parkpop in Den Haag, op 29 juni en zal Nederland vertegenwoordigen in de wereldfinale van de Global Battle of the Bands en kans maken op een gigantisch prijzenpakket! Tevens de titel “Best New Band of the World” staat op het spel!

Halve finale GBOB / Parkpop @ SuperMarkt

Vrijdag 2 mei vindt de halve finale voor de Global Battle of the Bands (GBOB) Nederland plaats in de SuperMarkt. Tijdens deze halve finale strijden de vier winnaars van de voorronden en de wildcard winnaar om twee felbegeerde finaleplekken in de Nederlandse finale van GBOB. De halve finalisten zijn JARA, Eve’s Fall, Thin Pillow, The Black Veins en Sascha & The Sharp Five.
De zaal gaat open om 20.00 uur en de eerste band begint om 20.20 uur. Gratis entree!

Een professionele jury zal op de avond bepalen welke twee bands er doorgaan naar de Nederlands finale van GBOB. Daar valt een plek te winnen op het Haags podium of het hoofdpodium van Parkpop. De uiteindelijke winnaar gaat daarnaast ook naar de wereldwijde finale van GBOB. Het enthousiasme van het publiek draagt een steentje bij in het juryoordeel, dus support your local scene in de SuperMarkt en schreeuw jouw favoriete band naar de finale. De finale van GBOB Nederland zal plaatsvinden op zaterdag 21 juni op de Grote Markt.

poster gbob halve finale

 

Halve finalisten bekend Parkpop/GBOB

De winnaars van de voorrondes zijn Eve’s Fall, JARA, Thin Pillow, The Black Veins! Sascha & The Sharp Five kreeg de wildcard.

JARA_-_Voorrondes_Parkpop_20140411_-_Linda_Bruggeman_-013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verspreid over vier avonden in Musicon en HPC streden zestien Haagse acts om een plek in de halve finale en de twee uiteindelijke finaleplekken. In de finale doen ook acts mee uit andere trajecten. De finalisten strijden om een optreden op Parkpop en deelname aan de wereldfinale van GBOB.

Per voorronde werd één winnaar geselecteerd die doorgaat naar de halve finale op vrijdag 2 mei in de SuperMarkt. De winnaars van de voorrondes zijn Eve’s Fall, JARA, Thin Pillow, The Black Veins. Ook deelde de organisatie een wildcard uit, die ging naar Sascha & The Sharp Five. Vanuit de halve finale gaan er twee bands door naar de finale (medio juni), waarbij de bands kans maken op zowel een plek op het hoofdpodium als op het Haags Podium op Parkpop. De winnaar van de nationale finale (waarin ook bands uit andere regio’s staan) staat op het hoofdpodium van Parkpop. Als dat een Haagse act is, staat de andere Haagse finalist op het Haags Podium. Zo niet, dan selecteert de jury één van de twee Haagse acts.

Global Battle of the Bands GBOB is de grootste internationale bandcontest voor bands in de wereld en wordt in zo’n twintig landen georganiseerd. De landelijke finalisten komen strijden in februari 2015 om de titel Best New Band in the World, met een hoofdprijs bestaande uit; een albumopname met een internationale producer, een videoclip, een contract met GBOB Music en een internationaal promotiepakket. In 2014 was The Cosmic Carnival namens Nederland vertegenwoordigd in de wereldfinale van GBOB in Chiang Mai (Thailand). De Rotterdammers wisten de zevende plek te bemachtigen.

 

Zestien Haagse acts in voorrondes voor GBOB / Parkpop

Aanstaande vrijdag gaan de Haagse voorrondes voor Global Battle of the Bands (GBOB) van start. Verspreid over vier avonden in Musicon en HPC strijden zestien Haagse acts om een plek in de halve finale en de twee uiteindelijke finaleplekken. In de finale doen ook acts mee uit andere trajecten. De finalisten strijden om een optreden op Parkpop en deelname aan de wereldfinale van GBOB.

Indeling voorrondes GBOB

Vrijdag 11 april @ HPC
B Sharp, JARAMutt Dog County en The Return of the Walkman
Zaterdag 12 april @ Musicon
Eve’s Fall, Mama FrankoNiCad en Red Light Babies
Vrijdag 18 april @ HPC
The Cavern, Medicine JetSascha & The Sharp Five en Thin Pillow
Zaterdag 19 april @ Musicon
Acrid, The Black VeinsLaura Palmer en Valerie Branoux

Per voorronde wordt één winnaar geselecteerd die doorgaat naar de halve finale op vrijdag 2 mei in de SuperMarkt. Ook deelt de organisatie een wildcard uit aan een van de deelnemers aan de voorrondes. Vanuit de halve finale gaan er twee bands door naar de finale (medio juni), waarbij de bands kans maken op zowel een plek op het hoofdpodium als op het Haags Podium op Parkpop. De winnaar van de nationale finale (waarin ook bands uit andere regio’s staan) staat op het hoofdpodium van Parkpop. Als dat een Haagse act is, staat de andere Haagse finalist op het Haags Podium. Zo niet, dan selecteert de jury één van de twee Haagse acts.

Global Battle of the Bands
GBOB is de grootste internationale bandcontest voor bands in de wereld en wordt in zo’n twintig landen georganiseerd. De landelijke finalisten komen strijden in februari 2015 om de titel Best New Band in the World, met een hoofdprijs bestaande uit; een albumopname met een internationale producer, een videoclip, een contract met GBOB Music en een internationaal promotiepakket. In 2014 was The Cosmic Carnival namens Nederland vertegenwoordigd in de wereldfinale van GBOB in Chiang Mai (Thailand). De Rotterdammers wisten de zevende plek te bemachtigen.

Global Battle of the Bands op zoek naar de beste band van Den Haag

Rotterdam, 11 maart – De internationale bandcontest Global Battle of the Bands (GBOB) gaat ook in 2014 op zoek naar de Best New Band in the World. In samenwerking met Musicon en het Haags Pop Centrum is de werving onder de Haagse talenten voor de Nederlandse finale vandaag van start gegaan. Alle Haagse bands kunnen zich nu inschrijven om mee te doen met Global Battle of the Bands Nederland, met een optreden tijdens Parkpop en een plek in de spectaculaire wereldfinale van GBOB als grote prijs in het vooruitzicht. De Nederlandse winnaar van 2013, The Cosmic Carnival, stond onlangs in de wereldfinale in Chiang Mai (Thailand) en wist de zevende plek te bemachtigen. De band sprak van een waanzinnige ervaring die ze nooit meer zullen vergeten. DUCOS Productions is verantwoordelijk voor de organisatie van de Nederlandse finale van GBOB en wil hiermee (jong) muzikaal talent stimuleren en bijdragen aan de kick-start van een carrière in de muziekindustrie.

Inschrijven
Om mee te doen met Global Battle of the Bands gelden er slechts enkele criteria; alle bands spelen 100% live en spelen eigen composities. Inschrijven voor GBOB kan hier. De voorrondes van GBOB in Den Haag vinden plaats op 11 april, 12 april, 18 april en 19 april in muziekcafé Musicon en het Haags Pop Centrum. De voorrondes leveren vier halve-finalisten en een wildcardwinnaar op; in de halve finale op 2 mei in de SuperMarkt wordt dan bepaald welke twee bands naar de finale zullen gaan. Die finale van GBOB Nederland zal medio juni plaatsvinden. Meer info over de finale van GBOB Nederland volgt snel.

Global Battle of the Bands
GBOB is de grootste internationale bandcontest voor bands in de wereld. In meer dan 19 landen worden landelijke finales georganiseerd. Deze finalisten komen strijden in februari 2015 om de titel van Best New Band in the World, met een hoofdprijs bestaande uit; een albumopname met internationale producer, een videoclip, een contract met GBOB Music en een internationaal promotiepakket. In 2014 was The Cosmic Carnival namens Nederland vertegenwoordigd in de wereldfinale van GBOB in Chiang Mai (Thailand). De Rotterdammers wisten de zevende plek te bemachtigen, tijdens een spannende finale waar Firekind uit Engeland uiteindelijk er met de hoofdprijs vandoor ging.

Voor meer informatie over GBOB, check www.GBOB.com of www.parkpop.nl.

The Global Battle of the Bands Nederland wordt georganiseerd door DUCOS Productions, de Haagse voorrondes in samenwerking met Musicon en Haags Pop Centrum. DUCOS Productions is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van Robin Rotterdam Unlimited, Parkpop en Night at the Park.

_____________________________________________________________________________

Kijk voor foto’s en verslagen van vorig jaar op 3voor12 Den Haag

PROGRAMMA

TBA

TIJDSCHEMA

PERS

Hieronder kunt u festivalbeeld, foto’s en logo’s downloaden.
Haags Podium @ Parkpop 2014 sfeer © Emil Golshani
Friends Of The Family @ Haags Podium 2014 © Kees van der Niet
Kernkoppen @ Haags Podium 2014 © Kees van der Niet
Logo Parkpop Den Haag