fbpx

Algemene informatie

Welkom bij het HPC, welkom in 4500 m2 POPMUZIEK

Het Haags Pop Centrum (HPC) is opgericht door en voor popmuzikanten uit regio Den Haag en is al meer dan 30 jaar dé organisatie voor alle Haagse popmuzikanten.

Ons pand gevestigd aan de Burgemeester Hovylaan te Loosduinen is het grootste en oudste oefenruimtecentrum van Den Haag. Het bestaat uit meer dan 15 oefenruimten, een professionele geluidsstudio, een muziekcafé, een zaal met podium en tal van presentatie- en lesruimtes.

Het ondersteunen van de Haagse popmuzikanten is naast het bieden van bovenstaande faciliteiten een belangrijke functie van het HPC. Onder de naam HPC MUSIC SUPPORT kan het HPC op velerlei terreinen Haagse popmuzikanten coachen, adviseren en ondersteunen. Deze ondersteuning kan plaatsvinden op individuele basis, voor bands, acts en Dj’s, maar ook voor organisaties die zich bezighouden met popmuziek.

Tenslotte is het HPC vertegenwoordiger van de Haagse popmuzikanten tijdens het Haags Overleg Popmuziek (HOP).

HPC gebouw3_web

De geschiedenis

HPC gebouw entreeHet HPC is voortgekomen uit het Haags Popcircuit dat is ontstaan na de Haagse Beatnach in 1980. Het Haags Popcircuit was een initiatief van Haagse popmuzikanten om de krachten te bundelen en de Haagse popmuziek op de kaart te zetten. Het belangrijkste streven was de oprichting van een groot oefencentrum in Den Haag. In 1987 is dit gerealiseerd. Het HPC-gebouw was toen een feit.

Vanaf de eerste openingsdag stonden de bands in de rij en waren de oefenruimtes allemaal verhuurd. Na diverse uitbreidingen zijn er uiteindelijk 12 oefenruimtes gerealiseerd die permanent 7 dagen per week bezet zijn. Sinds 2008 voert het HPC het beheer over het Muziekcentrum Loosduinen en de Laetitiazaal. In dit gedeelte van het gebouw repeteren orkesten, fanfares en muziekgezelschappen. De Laetitiazaal (nu HPC Grote Zaal) is bedoeld voor presentaties, voorstellingen en kleinschalige optredens. Vanaf november 2012 heeft het HPC 8 extra oefenruimtes opgeleverd in samenwerking met de gemeente Den Haag. Deze extra capaciteit wordt ingezet voor educatieve projecten en extra oefenvoorzieningen.