HPC Music Support

HPC MS

HPC MUSIC SUPPORT

Dé nieuwe supportregeling voor Haagse popmuzikanten.

Vanaf 2017 biedt het HPC een nieuwe serviceregeling voor Haagse popmuzikanten, genaamd HPC Music Support. Als ondersteunde organisatie heeft het HPC diverse mogelijkheden om individuele popmuzikanten, acts en bands te ondersteunen. HPC Music Support maakt hierbij geen onderscheid ten aanzien van stijl, niveau of culturele insteek.

Wat kunnen wij concreet voor je betekenen?

1. Het geven van coaching en advies
Je kan het HPC benaderen voor advies over alle muziek gerelateerde onderwerpen. Van technische vragen of het opzetten van een tour of strategisch plan, tot en met band coaching en muzikaal inhoudelijke adviezen. Daarnaast beschikt het HPC over een enorm netwerk van ervaren muzikanten, experts, technici, boekers en programmeurs. Het HPC kan jouw act met dit netwerk in contact laten komen.
Hiernaast organiseert het HPC regelmatig workshops, clinics en expertmeetings. Wij zullen deze ruim van tevoren aankondigen via de social media en onze website.

2. Vertegenwoordiging van Haagse muzikanten
Het HPC vertegenwoordigt de Haagse popmuzikanten in het Haags Overleg Popmuziek (HOP). Het HOP is de spreekbuis van de Haagse popsector naar de gemeente Den Haag. Hier gaat het vooral over de samenwerking met ambtenaren, wethouders en de gemeenteraad die gaan over het kunstzinnige en culturele beleid. Het HOP komt twee keer per jaar bij elkaar. Het is mogelijk om als individuele muzikant en act onderwerpen aan te dragen voor de HOP agenda. Hiervoor kan contact worden opgenomen met het HPC.

3. Het financieel ondersteunen van Haags (top) talent.
Vanaf 2017 beschikt het HPC over een apart budget van waaruit talentvolle individuele muzikanten, acts en bands financiële ondersteuning kunnen aanvragen voor muzikale projecten.

Het gaat hierbij om financiële steun voor bijvoorbeeld een tour, het opnemen van een plaat, het ontwikkelen van een strategie, het opnemen van een video/live uitvoering of het inhuren van experts voor coaching en advies.
Natuurlijk is talent een subjectief begrip en het HPC zal dan ook iedere aanvraag beoordelen op reële resultaten en bewezen talent.
Als je geïnteresseerd bent in deze financiële ondersteuning of vragen hierover hebt, kan je contact opnemen met het HPC en een afspraak maken. Wij kunnen je dan uitgebreid informeren en gezamenlijk jouw aanvraag voorbereiden. Belangrijk om te weten is dat het HPC niet alleen de aanvragen bekijkt en beoordeelt, maar dat het HPC diverse professionals uit de Haagse popsector raadpleegt bij het beoordelen van de aanvragen.

Contact HPC MUSIC SUPPORT

Mocht je meer informatie willen dan kan je contact opnemen per e-mail:
info(@)haagspopcentrum.nl

HPC MUSIC SUPPORT wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, Dienst OCW en de afdeling Cultuur.

Wil je gebruik maken van HPC Music Support? Vul dan het online formulier in.