Veel clinics en workshops in het HPC tijdens de Haagse Pop Week

De Haagse Pop Week, dit jaar van 13 t/m 21 oktober, draait dit jaar helemaal om jullie: muzikaal talent. Support Your Locals is het thema; dat doen we dan ook in het Haags Pop Centrum. In samenwerking met Koen Herfst, Stefan van de Brug en Ready To Play zijn er verschillende (gratis) workshops en clinics in het popcentrum tijdens de herfstvakantie.

Drummers, ga er even goed voor zitten, want hier wil je gewoon bij zijn. Zondag 15 oktober organiseert Koen Herfst (Armin van Buuren, I CHAOS, Dew-Scented en Bagga Bownz) zijn eigen Herfstfest in het Paard met een topline-up. Goed nieuws: Koen haalt de dag voor Herfstfest op zaterdag 14 oktober Pete Lockett (toppercussionist van Björk, Jeff Beck en Amy Winehouse) en Morgan Ågren (drummer die speelde met KAIPA, Zappa en Steve Vai) naar het HPC voor een workshop! Superexclusief, want er zijn slechts 20 plekken beschikbaar. Kosten zijn € 50,- voor beide workshops; inclusief een ticket voor Herfstfest! Je kan je opgeven door een mail te sturen aan dijkstradrums(@)gmail.com (Joran Dijkstra).

Er is natuurlijk nog meer drumgeweld tijdens de Haagse Pop Week. Drumschool Stefan van de Brug organiseert deze Pop Week voor het eerst in samenwerking met Koen Herfst en Zildjian een drumkamp vol masterclasses. Van zaterdag 14 oktober tot en met dinsdag 17 oktober kun je met een kleine groep drummers deelnemen aan workshops van onder meer Stefan zelf, Koen Herfst en Han Kerkhoff. Pete Lockett en Morgan Ågren zijn ook onderdeel van het pakket en natuurlijk kun je naar drumfestival Herfstfest met o.a. Terry Bozzio in het Paard! De kosten zijn €75 en inschrijven kan via de website van Stefan.

De workshops van Han Kerkhoff en Koen Herfst op 17 oktober in het Haags Pop Centrum zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De aanvang is 19.00 uur.

Workshops Ready To Play
Onze vrienden van Ready To Play doen ook mee aan de Haagse Pop Week. Niet 1, maar maar liefst twee gratis masterclasses bij Ready To Play op dinsdag 17 oktober! Topgitarist Leif de Leeuw heeft al het podium mogen delen met gitaristen als Tony Spinner, Stochelo Rozenberg en Henrik Freischlader en wordt geïnspireerd door onder meer Jeff Beck, David Gilmour, Derek Trucks, Larry Carlton, Joe Walsh en Jimmy Herring. De beste bluesgitarist van de Benelux volgens het magazine De Gitarist geeft een gratis masterclass in het Haags Pop Centrum. 

Henk Jan Kooistra geeft een workshop home recording. Je leert bij hem de beste setup voor je home studio, over verschillende instrumenten plug-ins, sampling, beats maken, de opbouw van je dance-song, alles over effecten en mixen. HJK werkt o.a. samen met Rochelle, Jochem Fluitsma, Xander de Buisonjé, Jantine Heij, F(x), BoA en Sharon Doorson. In Los Angeles werkte hij met o.a. Andrew Goldstein (Jason Derulo / Demi Lovato) & Patrick Patrikios (Little Mix). 

Deelname aan de workshops van Leif de Leeuw en Henk-Jan Kooistra is gratis, maar meld je wel even aan via media(@)r2p.nl“>media(@)r2p.nl.

Meer informatie over de Haagse Pop Week vind je op haagsepopweek.nl.